Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους. Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα παρά από την εξουσία. - David Brin

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ονίως τσακωένος ε την πραγατικότητα και ο δημόσιος λόγος της ΝΔ είναι σαν λάστιχο»

23 Μάρτιος, 2019

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιη για το έλλον της Ευρώπης. Το αποτέλεσα της κάλπης θα είναι η απάντηση σε όσους πολιτεύονται ε όπλο τον φόβο, όσους θέλουν να επιβάλουν την ακραία λιτότητα ια κοινωνία χωρίς συνοχή, ένα άλλο σύστηα αξιών, χωρίς δηοκρατικές αρχές και κανόνες, που θα θεωρεί κανονικότητα τον νεοφασίστα, τον ρατσιστή και τον εθνικιστή», αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Για το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συαχίας, λέει πως αποτελεί ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού ετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισό και την ακροδεξιά και δεν έχει χαρακτηριστικά καιροσκοπικών συαχιών και πολιτικών τακτικισών για να ισχυροποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά είναι η ανάγκη για θωράκιση της ισονοίας και των δικαιωάτων και εβάθυνση της δηοκρατίας.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είναι ονίως τσακωένος ε την πραγατικότητα» και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο δημόσιος λόγος της «είναι σαν λάστιχο». «Από τη ία άς κατηγορεί ότι κάνουε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούε μοντέλο Βενεζουέλας», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει.

«Το προοδευτικό πρόσηο του ελληνικού λαού δεν θα αφήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη τις δυνάεις που ενθυλακώνουν, στρέφονται και εκφράζουν συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις να «πάρουν κεφάλι». Οι πολίτες θα συνεκτιήσουν την ώρα της ψήφου ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα νηόνια, εργάζεται για τους πολλούς, έφερε την οικονοική ανάκαψη και διαορφώνει ένα θετικό κοινωνικό ισοζύγιο», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.

«Από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Ν, βλέπουε δηοσκοπήσεις που λειτουργούν ως εργαλεία διαόρφωσης και όχι καταγραφής της κοινής γνώης. Και αυτό για να στηθεί ένα σκηνικό παράστασης νίκης. Σκηνικό που δεν στηρίζεται σε πραγατικά δεδοένα, αλλά στην επιθυία», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη ενώ επικαλείται την αναντιστοιχία των δηοσκοπικών προβλέψεων και της κάλπης στις εκλογές «τόσο του Γενάρη του ’15 όσο και του δηοψηφίσατος και του Σεπτέβρη του ’15».

Αναφερόμενη στις ερχόμενες ευρωεκλογές λέει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάεων», είναι «ια κρίσιη άχη κατά της συντηρητικοποίησης της Ευρώπης», ενώ σχολιάζοντας την θέση του κ. Μητσοτάκη, ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα αναφέρει πως «τον καθορίζει η προσωπική αγωνία του για τον πρωθυπουργικό θώκο, γι’ αυτό και έσπευσε να προσδώσει στις ευρωεκλογές δηοψηφισατικό χαρακτήρα».

Read previous post:
«Κλείδωσε» την 2η θέση η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη εξασφάλισε ουσιαστικά τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών (και την απευθείας πρόκριση στα...

Close