Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Ο Κόντε έχει «χάσει» τα αποδυτήρια

20 Μαρτίου, 2023

    Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται η λύση της συνεργασίας του Αντόνιο Κόντε με την διοίκηση της Τότεναμ. Ο Ιταλός προπονητής, φαίνεται πως έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, καθώς συχνά-πυκνά το τελευταίο διάστημα, επιρρίπτει στους παίκτες του, την ευθύνη για τις πρόσφατες αποτυχίες της ομάδας.
 
    «Δεν παίζουμε σαν μια πραγματική ομάδα, οι εγωιστικές στάσεις, υπερισχύουν της συλλογικότητας. Οι ομάδες μου είναι συνηθισμένες να είναι πολύ σταθερές. Και σ΄αυτόν τον τομέα, δεν σημειώνουμε πρόοδο. Χωρίς καρδιά και χωρίς πνεύμα νικητή, μπορεί να χάσουμε από οποιονδήποτε», δήλωσε προ ημερών ο έμπειρος προπονητής, ενώ μετά τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League και του κυπέλλου Αγγλίας, τόνισε: «Οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να ανακτήσουν την επιθυμία τους για νίκη. Διαφορετικά, η σκέψη για συμμετοχή στο Champions League, θα είναι μια ψευδαίσθηση».

    Δεδομένης της δυσαρέσκειας σημαντικής μερίδας των ποδοσφαιριστών προς το πρόσωπο του Κόντε, η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι, ο οποίος είναι και αυτός, που θα αποφασίσει εάν θα λήξει πρόωρα το πανάκριβο (σ.σ. 17 εκ. ευρώ ετησίως) συμβόλαιο του Κόντε ή εάν θα το εξαντλήσει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ