Οι τύχες των ανθρώπων βρίσκονται επάνω σε ένα τροχό που καθώς γυρίζει φέρνει την ευημερία σε διαφορετικό άνθρωπο κάθε φορά. Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος

Ο Κένι ανέλαβε την Εθνική Ιρλανδίας

Η πανδημία του κορονοϊού και η συνεπακόλουθη αναβολή των πλέι-οφ για πρόκριση στα τελικά του EURO 2020 (που έχει μετατεθεί για το 2021), επιτάχυνε την αλλαγή «σκυτάλης» στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιρλανδίας. 

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ο μέχρι τώρα προπονητής της εθνικής ελπίδων, Στέφεν Κένι, θα αντικαταστήσει τον Μικ ΜακΚάρθι, ο οποίος επρόκειτο να αποχωρήσει από το πόστο του ομοσπονδιακού το καλοκαίρι. 

Η αλλαγή είχε προαναγγελθεί και θα ολοκληρωνόταν την 31η Ιουλίου, όταν έληγε το συμβόλαιο του ΜακΚάρθι, όμως οι δύο τεχνικοί συνομίλησαν και αποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο να επισπευθούν οι διαδικασίες, ώστε ο νέος προπονητής να έχει το χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για τα πλέι-οφ, όποτε κι αν γίνουν αυτά.

Ο Μικ ΜακΚάρθι είχε αναλάβει το Νοέμβριο του 2018 την εθνική Ιρλανδίας, η οποία τερμάτισε τρίτη στον 4ο προκριματικό όμιλο του EURO, πίσω από Ελβετία και Δανία. Με τον Στέφεν Κένι πλέον στο «τιμόνι», οι Ιρλανδοί θα έχουν μΊα δεύτερη ευκαιρία μέσω των πλέι-οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν αρχικά τη Σλοβακία και στη συνέχεια -αν νικήσουν- θα παίξουν με το νικητή της αναμέτρησης της Βοσνίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Read previous post:
Βρετανία: Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ αύριο το βράδυ

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταδοθεί αύριο το βράδυ μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων, στο οποίο σκοπεύει να...

Close