Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν. Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος

Ο Καραμαρίνοφ και επίσημα πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου

14 Οκτωβρίου, 2021

Ο Ντόμπρι Καραμαρίνοφ είναι από σήμερα και επίσημα ο έκτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου. Ο Βούλγαρος παράγοντας , ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις σημερινές αρχαιρεσίες, είχε αναλάβει προσωρινά τη θέση του προέδρου την περσινή χρονιά, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεγμένου προέδρου στις εκλογές του 2019, Σβέιν Αρνε Χάνσεν.

«Σας ευχαριστώ για τη υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκλεγώ και να συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό, να ανταποδώσω την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας«, δήλωσε ο 63χρονος πρόεδρος της ΕΑ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Λοζάνη. Ο Καραμαρίνοφ, είναι επίσης πρόεδρος της ABAF (Βαλκανική Ένωση Στίβου) και της βουλγαρικής ομοσπονδίας στίβου, ενώ είναι και μελος του συμβουλίου της World athletics.

Η θέση του αντιπροέδρου πήγε στον Γάλλο Ζαν Γκαρσία, ο οποίος επικράτησε με 30 ψήφους έναντι 19 του Έρικ Τεϊγκαμάκι κι έτσι θα πλαισιώσει στο συμβούλιο της ΕΑ, τους δύο νυν αντιπροέδρους Τσέρι Αλεξάντερ (Μ. Βρετανία) και Λίμπορ Βάρχανικ (Τσεχία). Τις δύο θέσεις μελών στο διοικητικό συμβούλιο θα συμπληρώσουν οι Γούεργκεν Κέσινγκ (Γερμανία) και Χέντι Ολζέβσκι (Πολωνία). Θυμίζουμε πως το συμβούλιο της ΕΑ ξεκίνησε τη θητεία του το 2019 και θα την ολοκληρώσει το 2023.

Στη Λοζάνη βρίσκεται το μέλος της ΕΑ και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος μετείχε στις αρχαιρεσίες, αλλά και οι Ανδρέας Γκόγκας και Λάμπρος Παπακώστας, που συμμετεχουν στις εργασίες του συνεδρίου.