Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης. Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

O Καναδάς καταγγέλλει την «παραπληροφόρηση» για την πανδημία

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν καταδίκασε χθες Πέμπτη, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του NATO στην οποία συμμετείχε, την παραπληροφόρηση για την πανδημία του κορονοϊού στην οποία επιδίδονται, κατ’ αυτόν, κρατικοί και μη κρατικοί φορείς.

«Δεν είναι ασφαλώς η στιγμή οποιοσδήποτε κρατικός φορέας ή μη κρατικός φορέας να διασπείρει παραπληροφόρηση, ενώ η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με την κοινή πρόκληση που είναι ο ιός», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας.

Το NATO οργάνωσε χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σύνοδο μέσω βιντεοδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του, που ήταν αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Οφείλουμε να δείξουμε ενότητα ως φιλελεύθερες δημοκρατίες για να εγγυηθούμε ότι ενημερώνουμε τους πολίτες μας και ότι τους δίνουμε τα μέσα να λάβουν αποφάσεις βασισμένες στα γεγονότα, αποφάσεις βασισμένες στην επιστήμη, και για να καταγγείλουμε εκείνους που εμπλέκονται σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να ασκήσουν επιρροή σε μια περίοδο κρίσης», τόνισε ο Σαμπάν.

Απέφυγε να εξηγήσει ποιοι θεωρεί πως επιδίδονται σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Ένας ερευνητής του πανεπιστήμιου του Κάλγκαρι, ο Σεργκέι Σουχάνκιν, κατηγορεί τη Ρωσία πως είναι μια από τις βασικές πηγές παραπληροφόρησης όσον αφορά την πανδημία.

Read previous post:
Το Zoom απολογείται για τα προβλήματα ασφάλειας

Το Zoom, η ολοένα δημοφιλέστερη πλατφόρμα βιντεοδιασκέψεων διεθνώς (και στην Ελλάδα) στην εποχή της τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης, ψηφιακής ψυχαγωγίας και πάσης...

Close