Η καλύτερη και πιο ισχυρή στρατηγική επιβίωσης της επιχείρησης σας πρόκειται να είναι η ταχύτητα με την οποία θα χειριστείτε την ταχύτητα των αλλαγών. Αυτή η ταχύτητα ονομάζεται τάση – Ajaero Tony Martins

Ο Κ. Ζέρβας για την πορεία των έργων σε πλατεία Διοικητηρίου, Μουσείο Ολοκαυτώματος και πλατεία Ελευθερίας

24 Φεβρουαρίου, 2020

Για την πορεία σημαντικών έργων της Θεσσαλονίκης, όπως η πλατεία Διοικητηρίου, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και η πλατεία Ελευθερίας, ενημέρωσε απόψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το διοικητικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

    Αναφορικά με την πλατεία Διοικητηρίου, ένα έργο που «κόλλησε» από το 1990 όταν ανακαλύφθηκαν αρχαία στην προσπάθεια κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ, ο κ. Ζέρβας είπε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2020 η μελέτη του έργου με χρηματοδότηση από την Εγνατία Οδό, και το 2021 να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της πλατείας. 

    Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «ένα έργο που έχει εγκαταλειφθεί από το 1990, καταστρέφοντας μια καταπληκτική πλατεία για ένα υπόγειο πάρκινγκ. Βρέθηκαν τα αρχαία, σταμάτησαν τα πάντα. Έγινε μια προσπάθεια το 2010, αλλά δυστυχώς δεν τελεσφόρησε. Αυτή τη στιγμή, σε προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό, ξεκινάει η μελέτη ώστε να αξιοποιήσουμε το επίπεδο των αρχαιοτήτων και τη διαμόρφωση μιας πλατείας εφάμιλλης με εκείνης που υπήρχε πριν καταστραφεί», ανέφερε.

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε πως εστάλη στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να συμμετέχει στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων και τη διαμόρφωση της πλατείας. Επίσης, ανέφερε πως στην πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συζητήθηκε πέρα από την πλατεία Διοικητηρίου και η πλατεία Ελευθερίας.

    «Και για την Πλατεία Ελευθερίας προχωράμε σε προγραμματική σύμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης με το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να εξασφαλίσουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία του υπόγειου πάρκινγκ. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση και μένα προσωπικά», είπε ο κ. Ζέρβας.

    Με αφορμή την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στάθηκε και στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, λέγοντας πως «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο δεν προχωρά με τους ρυθμούς που όλοι θα θέλαμε». 

    «Λυπάμαι αλλά αυτά που είχαν εξαγγελθεί για έναρξη των εργασιών το 2020 δεν είναι υλοποιήσιμα. Αλλά θεωρώ ότι και αυτό το πρότζεκτ απαιτεί εξαιρετική σοβαρότητα, στιβαρότητα και επαγγελματισμό», δήλωσε ο κ.Ζέρβας. 

    Τέλος, ανακοίνωσε πως στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου, όπου λειτουργούσε παλαιότερα η δημοτική αστυνομία, ξεκινά απ’ τον επόμενο μήνα η λειτουργία ενός μεικτού επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛΑΣ, που θα στεγάζει στελέχη της αστυνομίας, της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας.

Α.Καρ.

Read previous post:
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε Χίο και Λέσβο

Για απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές κινήσεις στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση,...

Close