Ο άνθρωπος από τη φύση του συμπεριφέρεται με ξιπασιά απέναντι σ' αυτούς που τον κολακεύουν και με σεβασμό προς εκείνους που δεν υποκλίνονται. - Θουκυδίδης, 5ος αιώνας π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

Ο Κ. Μπακογιάννης συζητά για τα προβλήματα της Αθήνας με τον Μ.Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου

11 Φεβρουαρίου, 2019

Για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Αθήνα και κυρίως εκείνα που άπτονται του πολιτισμού, συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με δύο ανθρώπους της Τέχνης, δύο Αθηναίους που αγαπάνε πολύ την πόλη στην οποία ζουν, τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου. 
Ο  κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι η Αθήνα χρειάζεται «μια επίθεση Πολιτισμού» και ανέπτυξε, μεταξύ άλλων,  το σχέδιό του για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κτίριο του Ακροπόλ. 
-«Υπήρξαν αντιδράσεις από καθηγητές γι’ αυτό», του είπε ο Θανάσης Παπαθανασίου.  
-«Εντάξει.. πάντα υπάρχουν αντιδράσεις», απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης.
-«Στο μόνο που δεν υπάρχει αντίδραση είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να αρχίσεις να πετάς λεφτά έξω» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ρέππας. 
Επίσης έγινε αναφορά στην ανάγκη να ενισχυθεί η διεύρυνση της ανακύκλωσης στην Αθήνα που σήμερα είναι μόλις στο «9%, ενώ το Ταλίν κάνει 49%» όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, για να προσθέσει: «Όταν ο δήμος δεν κάνει καλά τη δουλειά του δεν πρόκειται να την κάνει ο πολίτης. Πρέπει να μπούμε και στη λογική της διαλογής στην πηγή». 
Αναφέρθηκαν, επίσης, στην ηχορύπανση και τα σημεία που χρειάζεται να πεζοδρομηθούν, για τo graffiti, όπου πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και πρόστιμα όταν χρειάζεται, για τον αντικαπνιστικό νόμο που είναι σαν να μην υπάρχει και για τον τραγέλαφο των συναρμοδιοτήτων του δήμου με άλλους φορείς σε μία σειρά από ζητήματα που θα έπρεπε εκείνος να έχει την αποκλειστική ευθύνη. 
Δ.Β.

Read previous post:
«Ανοιγμα» της Μπάγερν Μονάχου και στη Ν. Κορέα

Συνεχίζεται το εμπορικό «άνοιγμα» της Μπάγερν Μονάχου στην ασιατική αγορά.

Close