Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

Ο ισπανικός κλασικός αθλητισμός μετρά τα δικά του θύματα από τον Covid-19

28 Μαρτίου, 2020

Ο Ισπανός δρομέας Σαντιάγκο Γιορέντε απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών μετά την προσβολή του από τον ιό Covid-19. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές των δρόμων σε ανώμαλο έδαφος στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στα μέσα αυτής του 1980 με πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. 

Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας του εργάστηκε ως μασέρ και φυσιοθεραπευτής και μετείχε σε αποστολές των εθνικών ομάδων της Ισπανίας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και κυρίως σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Το 2004 στην Αθήνα συνεργάστηκε με τον Πορτογάλο «ασημένιο» Ολυμπιονίκη των 100μ Φράνσις Ομπικβέλου, ο οποίος με 9.86 σημείωσε και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο Γιορέντε είναι ο τρίτος γνωστός Ισπανός αθλητής που χάνει τη ζωή του αυτή την εβδομάδα εξαιτίας του Covid-19. Την Δευτέρα απεβίωσε στη Βαρκελώνη σε ηλικία 79 ετών ο Γιόρεντς Κάσι, παλιός κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στη σφυροβολία αλλά και γνωστός προπονητής.

Την επόμενη ημέρα έχασε τη ζωή του από τον ιό και ο επίσης γνωστός δρομέας Βιθέντε ντε λα Πάρτε σε ηλικία 64 ετών, με πολλές συμμετοχές κα διακρίσεις στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

Read previous post:
Η Αλβανία στέλνει γιατρούς και νοσηλευτές στην Ιταλία

Η Αλβανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, έστειλε μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στη γειτονική Ιταλία σήμερα, για...

Close