Σε μια κοινωνία που είναι δομημένη λάθος, ο οίκτος δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Friedrich Durrenmatt, 1921-1990, Ελβετός θεατρ. συγγραφέας

Ο ΙΣΑ κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για έλλειψη διαλόγου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας 

28 Ιουλίου, 2017

 Υπάρχει άραγε ελπίδα με την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;. Αυτό αναρωτιέται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που διαμαρτύρεται με τον τροπο αυτό για την απουσία των θεσμικών οργάνων  απ το διάλογο για το νομοσχέδιο που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγειας. 

 Σε ανακοίνωςη του ο ΙΣΑ τονίζει : ” Με τις ιδεοληψίες που έχει ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν έτεινε ευήκοον ους στις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Δεν τήρησαν όμως ούτε τα προσχήματα του διαλόγου. Συνομίλησαν μόνο με ολίγους εκλεκτούς που ήταν βέβαιο ότι θα συμφωνούσαν σε οποιαδήποτε πρόταση. Εκείνοι μάλιστα  που στο παρελθόν διετέλεσαν συνδικαλιστές, είναι αυτοί που σήμερα απαξιώνουν τα θεσμικά όργανα. Άλλη μία έκπτωση δημοκρατίας.” 

Οι γιατροί της Αθήνας υποστηρίζουν ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ακυρώνονται όλες οι προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επιχειρείται μέσα από ένα διετές πρόγραμμα ΕΣΠΑ να στηθεί πρόχειρα ένα πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και μόνο.  

” Θα έπρεπε να αντιληφθούν στο Υπουργείο Υγείας ότι χωρίς ευρεία κοινωνική συναίνεση, και ιδιαίτερα συναίνεση του ιατρικού κόσμου, η όποια μεταρρύθμιση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Δεν εξυπηρετεί τον Έλληνα ασθενή, ούτε τον Έλληνα γιατρό που θα συνεχίσει, δυστυχώς, να μεταναστεύει” λέει ο ΙΣΑ που σκοπεύει με την ανακοίνωση αυτή να ενημερώσει τα μέλη του,” έχοντας μόνο μία μικρή ελπίδα μήπως έστω την ύστατη ώρα τα παραπάνω εμπράκτως διαψευσθούν. Υπάρχει άραγε ελπίδα;” 

Read previous post:
Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στο Ελσίνκι με τουλάχιστον έναν νεκρό

Ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, έγινε γνωστό από την...

Close