Βρίσκω πάντα τη λέξη «Ευρώπη» στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας - Όττο Φον Μπίσμαρκ

Ο Glen Martens θα συνεργαστεί με τον Jean Paul Gaultier

28 Σεπτεμβρίου, 2021

O Glenn Martens, επικεφαλής δημιουργικού των Diesel και Y/Project, θα συνεργαστεί με τον Jean Paul Gaultier για την επόμενη επίδειξη μόδας της συλλογής couture.
Ο γαλλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε τη συνεργασία με ανάρτηση στο Instagram: «Μετά τον Sacai, ο @glennmartens από το @yproject_official αναλαμβάνει το επόμενο couture σόου μας».
Η επίδειξη μόδας σχεδιάζεται για τον Ιανουάριο του 2022.
«Ο Jean Paul έκανε τα πάντα να φαίνονται πιθανά» δήλωσε ο Martens στο Vogue. «Έφερε την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία του σεξ, στη μόδα. Και δούλεψε με αξίες – αξίες, οι οποίες είναι σημαντικές και σχετικές με το σήμερα» τόνισε.
Σύμφωνα με το BoF, ο γεννημένος στο Βέλγιο σχεδιαστής δέχθηκε πρόταση για εργασία στο Jean Paul Gaultier μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αμβέρσας και εκτοξεύτηκε η καριέρα του στη μόδα προτού δημιουργήσει το ομώνυμο brand  του το 2012. Ο Martens είναι επικεφαλής του Y/Project από τον θάνατο του ιδρυτή του Yohan Serfaty το 2013 και ανέλαβε το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή για τη Diesel τον Οκτώβριο του 2020.