Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Ο γάλλος πρόεδρος θα υπενθυμίσει την αυστηρή θέση της Γαλλίας για το Brexit

22 Αυγούστου, 2019

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συναντάται σήμερα στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται ότι θα επαναδιατυπώσει την αυστηρή θέση της Γαλλίας απέναντι στο αίτημα της κυβέρνησης Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση του Brexit.
Ο βρετανός πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων κατά τον δεύτερο σταθμό της πρώτης του περιοδείας στο εξωτερικό που θα ολοκληρωθεί στο Μπιαρίτς όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G7 το σαββατοκύριακο. Προηγήθηκε χθες η επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ προκάλεσε τον ακραιφνή brexiteer βρετανό πρωθυπουργό να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση για την αποφυγή μίας άνευ συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση «εντός 30 ημερών», επιρρίπτοντας έτσι την ευθύνη μίας βρετανικής πτώσης χωρίς αλεξίπτωτο στο Λονδίνο.
Η γερμανίδα καγκελάριος παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της Ενωσης αποκλείοντας επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Brexit, αλλά δηλώνοντας ότι αλλαγές στην πολιτική διακήρυξη που συνοδεύει την συμφωνία του Brexit θα μπορούσε να προσφέρει μία λύση για την αποφυγή του backstop.
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι «η επαναδιαπραγμάτευση υπό τους όρους που έχουν προταθεί από τους Βρετανούς δεν αποτελεί υπαρκτή επιλογή. Και αυτό έχει δηλωθεί απολύτως ξεκάθαρα από τον διαπραγματευτή της Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ».
«Περιμένω αποσαφηνίσεις από τον Μπόρις Τζόνσον», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι οι σημερινές του συνομιλίες θα είναι οι φιλικότερες δυνατές.
Ο Εμανουέλ Μακρόν  δήλωσε ότι ένα «σκληρό Brexit» στις 31 Οκτωβρίου θα αποτελεί ευθύνη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία «εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» να ανακαλέσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης.

 

Read previous post:
Πάρσονς: «Το Τόκιο 2020 να πρoκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρίες»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς ελπίζει ότι οι Αγώνες του Τόκιο 2020, θα προκαλέσουν αλλαγή στις...

Close