Άρθουρ Σοπενχάουερ, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Ο Φλικ στα «βήματα» του Μπίρχοφ και στη… γωνία ο Τούχελ

6 Δεκεμβρίου, 2022

O Χάνσι Φλικ θα μπορούσε, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, να ακολουθήσει τα… βήματα του Όλιβερ Μπίρχοφ, ο οποίος συμφώνησε με την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) να αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή εθνικών ομάδων, δύο χρόνια πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.

 Με δήλωσή του, ο Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την αποχώρηση του Μπίρχοφ, ενός από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του στο οργανόγραμμα της ομοσπονδίας.
 «Τόσο το προπονητικό επιτελείο μου όσο και εγώ δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμή να φανταστούμε πώς μπορεί να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Όλιβερ, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά» εξήγησε ο 57χρονος τεχνικός.

 Τα λόγια αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά τον αποκλεισμό των «πάντσερ» την περασμένη Πέμπτη: «Για μένα δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσω» είχε ξεκαθαρίσει, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ARD, και συμπλήρωσε: «Έχουμε καλούς παίκτες που έρχονται, δεν θα είναι για μένα. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι θα το προχωρήσουμε αυτό» είπε ο προπονητής, με συμβόλαιο μέχρι το Euro 2024.

 Όμως η αποχώρηση του Μπίρχοφ φαίνεται πως άλλαξε τα πάντα. «Για μένα, ο Όλιβερ ήταν η πρώτη μου επαφή και φίλος μέσα στην ομάδα. Είχαμε ως κοινό στόχο το έργο για το Euro 2024 στη Γερμανία» κατέληξε.

 Ενώ ο Ματίας Ζάμερ, θρύλος της Ντόρτμουντ και πρώην αθλητικός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας, αναφέρεται ήδη ως πιθανός διάδοχος του Μπίρχοφ, ο Τόμας Τούχελ εμφανίζεται ως ο κύριος υποψήφιος για να καθήσει στον γερμανικό πάγκο, εάν φύγει από αυτόν ο Φλικ.

Α. Βαζογιάννης