Υπάρχει σήμερα μια εθνικότητα ευρωπαϊκή, όπως στον καιρό του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη υπήρχε μια εθνικότητα ελληνική. Victor Hugo, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Ο Φάμπρεγας φεύγει από την Μονακό

14 Μαΐου, 2022

Τα πάντα στην ζωή και κατά συνέπεια στο ποδόσφαιρο, έχουν να κάνουν με την ιδανική επιλογή του χρόνου δράσης. Και αυτό, είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Σεσκ Φάμπρεγας, καθώς ο 35χρονος μεσοεπιθετικός, έμαθε να βλέπει και να «διαβάζει» το παιχνίδι πριν από τους άλλους στη La Masia της Μπαρτσελόνα.

     
    Κάπως έτσι λοιπόν, ο έμπειρος Ισπανός, επέλεξε την στιγμή για να ανακοινώσει ότι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα φύγει από την Μονακό, μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στους Μονεγάσκους.

    «Είναι σίγουρο ότι τελείωσε μεταξύ εμού και της Μονακό. Το συμβόλαιό μου λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και ψάχνω για μια νέα αρχή. Το μυαλό μου, χρειάζεται μια νέα αρχή αλλού», είπε ο Φάμπρεγας μιλώντας στο «So Foot» και πρόσθεσε: «Η εφετινή χρονιά, ήταν τόσο κακή που δεν μπορώ να τελειώσω με αυτό. Όχι μετά την οικοδόμηση αυτής της καριέρας. Θέλω να συνεχίσω να παίζω. Είμαι ευγνώμων για την καριέρα που έκανα, αλλά δεν νιώθω ότι τελείωσε. Θέλω απλώς να απολαμβάνω το ποδόσφαιρό μου και να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε, θέλω απλώς να διασκεδάσω. Θέλω απλώς, να παίξω και να απολαύσω το ποδόσφαιρό μου. Το μέρος δεν έχει μεγάλη σημασία, είναι περισσότερο το μυαλό μου που μετράει. Είναι απλώς θέμα εύρεσης του κατάλληλου έργου και υλοποίησής του. Θα ψάξω για ένα νέο έργο και θα δω πού με βγάλει το μέλλον».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ