Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό - Φρήντριχ Νίτσε

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης καλωσορίζει την ελληνική συμμετοχή στο rescEU

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο  Επίτροπος  για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρήστος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να καλωσορίσει την ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (rescEU), για την καταπολέμηση των φυσικών καταστροφών, σε ειδική τελετή, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η τελετή θα γίνει αύριο στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Η παρουσία των δύο αξιωματούχων θα σηματοδοτήσει την «πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη», ενώ θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα του rescEU, αναφέρει  η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο νέο πρόγραμμα rescEU που λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές, η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σημειώνεται δε ότι «ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο».

Στην τελετή έχουν επίσης προσκληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος  Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος  Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος  Βασίλειος Ματθαιόπουλος. 

Ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί στη συνέχεια το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.
 
Νωρίς το πρωί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επισκεφθεί την «Ελπίδα», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί για το έργο του από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». 
Την Παρασκευή, ο κ. Στυλιανίδης θα συμμετάσχει στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, όπου θα μιλήσει για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης».
Ν.Μ.

Read previous post:
Ντεμπούτο με… συνοπτικές διαδικασίες για τον Τσιτσιπά

Στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στο Davis Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε αμέσως την ανωτερότητά του...

Close