Τα τρία βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού: μπαρούτι, τυπογραφία και προτεσταντισμός - Τόμας Καρλάιλ

Ο επιθεωρητής Μεγκρέ αναλαμβάνει εκ νέου υπηρεσία 30 χρόνια μετά

23 Απριλίου, 2019

Ο επιθεωρητής Μεγκρέ επανακάμπτει στην ενεργό δράση… 90 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση σε ένα μυθιστόρημα του βέλγου συγγραφέα Ζορζ Σιμενόν (1903-1989), που έφυγε από τη ζωή πριν από 30 χρόνια.

Με αφορμή αυτή τη διπλή επέτειο, οι εκδόσεις Omnibus (όμιλος Editis) πήραν την πρωτοβουλία να επανεκδώσουν σε 30.000 αντίτυπα “‘Ολον τον Μεγκρέ” , δηλαδή 103 μυθιστορήματα και νουβέλες συγκεντρωμένα σε δέκα τόμους με εξώφυλλα εικονογραφημένα από τον Γάλλο Ζακ ντε Λουστάλ, καλλιτέχνη κόμικς.

Στο σινεμά, ο κινηματογραφιστής Πατρίς Λεκόντ θα σκηνοθετήσει φέτος το φθινόπωρο τον Ντανιέλ Οτέιγ που θα υποδυθεί τον επιθεωρητή σε μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα “Maigret et la jeune morte”. Προαναγγέλλονται νέα ακουστικά βιβλία του Μεγκρέ.

Ο Πιέρ Ασουλίν, μέλος της Ακαδημίας Γκονκούρ και συγγραφέας μιας βιογραφίας του Ζορζ Σιμενόν (“Simenon”, εκδ. Folio), και ο Φιλίπ Κλοντέλ υπογράφουν ο καθένας έναν πρόλογο σε έναν από τους τόμους της ανθολογίας του Omnibus, μαζί με άλλους συγγραφείς, όπως ο γάλλος ακαδημαϊκός Ντομινίκ Φερναντέζ, ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ και ο ηθοποιός Μπρυνό Σολό.

Read previous post:
Η “Αποστολή” με την εταιρεία Μασούτης διένειμαν «δέματα αγάπης» στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας συνεχίστηκε η διανομή "δεμάτων αγάπης" της «Αποστολής» εν...

Close