Στη νηπιακή ηλικία των κοινωνιών, οι ηγέτες του κράτους δημιουργούν τους θεσμούς. Αργότερα, οι θεσμοί δημιουργούν τους ηγέτες. Montesquieu, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής

Ο Δήμος Καλλιθέας δημιούργησε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Στην υποστήριξη των πολιτών, που ενδεχομένως δυσκολευτούν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού και τον εγκλεισμό στο σπίτι για μεγάλο διάστημα, προχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας. Συγκεκριμένα, εγκαινίασε μια νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, ενισχυμένη με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και με το σύνθημα «Στην κρίση δεν είσαι μόνος». 
«Εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα γραμμή ψυχολογικής στήριξης για τους πολίτες που έχουν ανάγκη μέσα στην κρίση του κορονοϊού, η οποία έρχεται να προστεθεί στις δράσεις του δήμου μας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τη γραμμή στελεχώνουν δύο κοινωνικοί λειτουργοί και δύο ψυχολόγοι, ενώ θα επικουρείται από έναν ψυχίατρο, ο οποίος θα λειτουργεί και ως “ εφεδρική” υποστήριξη», ανέφερε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, και πρόσθεσε: «Στην κρίση αυτή είμαστε από την πρώτη στιγμή με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους πολίτες της Καλλιθέας που έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη, κανείς δεν είναι μόνος του».
Η νέα τηλεφωνική γραμμή με αριθμό κλήσης 210 9525803, θα λειτουργεί 10:00 με 18:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο Δήμος Καλλιθέας δημιούργησε αυτή τη νέα δράση μέσω της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας» (ΔΗΚΕΚ) και της δομής «Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας» σε συνεργασία με το Σωματείο Θησέας και την ΑμΚΕ «Δύναμη Ζωής».
Δ.Β.
 

Read previous post:
Διαγωνισμός καινοτομίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19

Καινοτόμες ιδέες που θα μετριάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος πλήττει την οικονομία και τον τουρισμό...

Close