Σε όλες τις εποχές, η πολιτική ήταν η τέχνη του παραλόγου. Stefan Zweig, 1881-1942, Αυστριακός συγγραφέας

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έλεγχοι πρέπει να γίνονται, απλώς εξαντλήθηκε κάπως η αυστηρότητα»

1 Ιουλίου, 2020

Υπέρ των ελέγχων για τα μέτρα προστασίας που οφείλονται να τηρούνται, δηλώνει ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, παρ’ όλο που η δημοτική πλαζ στο Αυλάκι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7.000 ευρώ και κλείσιμο για 15 ημέρες, καθώς την Κυριακή στον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή 16 άτομα παραπάνω από το επιτρεπτό όριο. 

«Η πλαζ έχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και αποφασίσαμε φέτος να μειώσουμε και το εισιτήριο στα 2 ευρώ για τις καθημερινές. Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, οι αποστάσεις στις ομπρέλες, οι απολυμάνσεις, γίνονται όλα όπως έχουν οριστεί. Όλη η περιοχή είναι 10 στρέμματα και ο χώρος στις ομπρέλες 5,5 στρέμματα. Σε αυτό τον χώρο πρέπει να βρίσκονται 220 με 221 άτομα και βρέθηκαν 237», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αλλαγιάννης και εξηγεί: 
«Επρόκειτο για κάτι νεαρούς που δεν μπήκαν από την είσοδο, αλλά όπως συχνά συμβαίνει στις πλαζ, μπήκαν από τα δύο πλαϊνά άκρα της στη θάλασσα. Και αυτό το εξήγησαν εκείνη τη στιγμή οι υπεύθυνοι. Έγινε έλεγχος σε όλα και στις αποστάσεις και στα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, ελέγχθηκαν τα πάντα και ήταν όλα όπως όφειλαν να είναι. Έτσι, δεν βρέθηκε καμία άλλη παράβαση, παρά μόνο αυτά τα επιπλέον 17 άτομα, που όμως δεν είχαν μπει από την είσοδο, ενώ ως χώρος δεν προσμετρήθηκε εκείνη τη στιγμή και αυτός του κυλικείου. Γι’ αυτό και θεωρώ πως εξαντλήθηκε κάπως η αυστηρότητα των ελεγκτών. Φυσικά ο Νόμος είναι Νόμος, τα μέτρα πρέπει να τηρούνται και οι έλεγχοι καλώς γίνονται και πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται». 

Και ο κ. Αλλαγιάννης προσθέτει: «Εμείς εκφράσαμε την αντίρρησή μας ως προς το κλείσιμο της πλαζ και υποβάλαμε ένσταση. Και το μόνο που ζητάμε είναι να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να παρθεί γρήγορα η απόφαση. Είναι Ιούλιος, έρχεται ο πρώτος καύσωνας και ειδικά σε αυτή τη πλαζ εξυπηρετούνται και κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη το μπάνιο, όπως ΚΑΠΗ, ΑμεΑ κ.α. Φυσικά, αν η ένσταση απορριφθεί θα προσφύγουμε μετά δικαστικά, όμως αυτό που εμείς ζητάμε είναι να γίνουν όλα σύντομα, να μην καθυστερήσουν, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να εξυπηρετηθεί». 

Δ.Β. 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Κ. Ζέρβας: «Η καθαριότητα σταμάτησε να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην πόλη»

Τον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα επιθεώρησε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και σε...

Close