Η καθυστέρηση πάντα φέρνει κίνδυνο. Και το να αναβάλλεις ένα μεγάλο σχέδιο σημαίνει, συχνά να το καταστρέφεις. Miguel Cervantes, 1547-1616,  Ισπανός συγγραφέας

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ως δήμος συνεπικουρούμε σε ό,τι χρειαστεί»

Στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Υγείας στέκεται ο δήμος Μαραθώνα για τα κρούσματα του κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη. Ο δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας είναι επί ποδός και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε, τόσο στο συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και γενικότερα στην όλη κατάσταση αυτών των δύσκολων ημέρων λόγω της πανδημίας. 

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου ο δήμος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο έργο τους», είπε ο κ. Τσίρκας και συνέχισε: «Εμείς συνεπικουρούμε την Πολιτική Προστασία σε αυτή την κατάσταση και σε ό,τι χρειαστεί. Παρέχουμε στους οίκους ευγηρίας φαγητό, φάρμακα και ό,τι άλλο μας ζητηθεί εμείς θα το πράξουμε. Ούτως ή άλλως, ο δήμος μας από την πρώτη στιγμή έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προβαίνει συνεχώς σε απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ προχωρήσαμε και στο κλείσιμο της κυκλοφορίας του παραλιακού πεζόδρομου Νέα Μάκρης-Μαραθώνα και στην παραλία του Σχινιά». 

Για το αν υπάρχει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ο κ. Τσίρκας είπε: «Την Κυριακή που έγινε γνωστό το περιστατικό υπήρξε μια αναστάτωση και κάποια ανησυχία στους κατοίκους και είναι λογικό αυτό. Είμαστε μια περιοχή που μέχρι τώρα δεν είχε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και ξαφνικά προέκυψαν κάποια μαζεμένα. Σύντομα όμως επήλθε ξανά η ηρεμία. Είδαν και την κινητοποίηση όλων των φορέων και αυτό βοήθησε καθοριστικά στο να καθησυχάσει ο κόσμος, αλλά κυρίως οι άνθρωποι μέσα στον οίκο ευγηρίας». 

Τέλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα θέλησε να στείλει ένα δικό του μήνυμα μέσα από τον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόσο προς τους δημότες όσο και προς τους ηλικιωμένους του οίκου ευγηρίας: «Οι οίκοι ευγηρίας επιτελούν έργο. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναρρώσουν το συντομότερο δυνατό όλοι όσοι νόσησαν και να επιστρέψουν με το καλό. Και να προσέχουν πολύ όσοι βρίσκονται τώρα μέσα στον οίκο, να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα και τις οδηγίες που έλαβαν. Οι υπόλοιποι συμπολίτες μας να συνεχίσουν να πειθαρχούν στα μέτρα προστασίας. Μένουμε σπίτι, για να μείνουμε όλοι ασφαλείς. Ζούμε σε έναν ονειρεμένο τόπο και για να μπορέσουμε να τον ξαναχαρούμε, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους γονείς και όλους γύρω μας. Η υπεύθυνη συμπεριφορά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων». 

Δ.Β.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Δέκα χιλιάδες υγειονομικές μάσκες δώρισε η κινεζική κυβέρνηση στη ΜΚΟ SolidarityNow

   Στη δωρεά 10.000 υγειονομικών μασκών για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού, προχώρησαν η κινεζική κυβέρνηση και η...

Close