Ο σκοπός του νόμου δεν είναι να καταργήσει ή να περιορίσει, αλλά να διαφυλάξει και να μεγεθύνει την ελευθερία. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος.

Ο δήμαρχος Δέλτα ευελπιστεί ότι σε ένα-δυο μήνες θα αρθεί ο αποκλεισμός πολιτών από την αιμοδοσία

19 Αυγούστου, 2019

Σε επανεκτίμηση από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας βρίσκεται το θέμα του αποκλεισμού πολιτών από την αιμοδοσία επί μήνες (σ.σ. λόγω παλαιότερου κρούσματος ελονοσίας), όπως αναφέρει ο δήμαρχος  Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος ευελπιστεί ότι σε ένα-δυο μήνες θα αρθεί ο αποκλεισμός.
Όπως  σημειώνει ο κ . Φωτόπουλος, ο αποκλεισμός από τη αιμοδοσία είναι ένα θέμα “που στεναχωρεί τον δήμο Δέλτα τους τελευταίους μήνες”, δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι, αλλά και Θεσσαλονικείς από άλλες περιοχές, που εργάζονται στη Βιομηχανική Περιοχή και στον  δήμο γενικότερα, είναι αιμοδότες και δεν μπορούν να δώσουν αίμα εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού. 
“Κάποιος ο οποίος μένει, π.χ., στην Καλαμαριά, αλλά δουλεύει στη Σίνδο, δεν μπορεί να δώσει αίμα. Σκεφθείτε ότι ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια δημιούργησε μια μεγάλη τράπεζα αίματος που προμηθεύει τα νοσοκομεία περίπου με 3.000 φιάλες και τα τελευταία χρόνια έχει βραβευθεί δύο φορές (!) από τους γιατρούς για την προσφορά της. Είναι επομένως κρίμα σε μια περίοδο που υπάρχει έλλειψη αίματος και πολλές ανάγκες να μην μπορούν να προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες από το Καλοχώρι, τη Νέα Μαγνησία, τα Διαβατά και τη Σίνδο. Ασφαλώς είναι θέμα των αρμοδίων αρχών να αποφασίσουν την άρση του αποκλεισμού. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αφορά στη δημόσια υγεία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πούμε ότι είμαστε σε επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε είναι σε εξέλιξη επανεκτίμηση της κατάστασης και ευελπιστούμε ότι σε έναν με δύο μήνες θα αρθεί ο αποκλεισμός, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεγάλη χειμερινή αιμοδοσία του δήμου μας” επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος.

Α.Φ.

Read previous post:
Στην Αθήνα ο Τζέικομπ Ουάιλι

Ο Τζέικομπ Ουάιλι αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Δευτέρας (19/8) για να ντυθεί στα πράσινα του Παναθηναϊκού.

Close