Ο Νότος δημιουργεί τους πολιτισμούς. Ο Βορράς τους καταστά, τους καταστρέφει, δανείζεται από αυτούς, τους διαδίδει. Αυτή είναι μια σύντομη σύνοψη της Ιστορίας - Will Durant

Ο Δ. Αβραμόπουλος στο Βουκουρέστι για την Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ

18 Ιουνίου, 2019

Στο Βουκουρέστι για να συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ θα βρίσκεται αύριο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είναι ο πολιτικά αρμόδιος για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

On my way to Bucharest for my 10th #JHA ministerial, together with @VeraJourova @JKingEU @ro2019eu and @EU2019FI. Looking forward to discussing transatlantic cooperation on key issues such as counter-terrorism, PNR, aviation security, border management & visa reciprocity. pic.twitter.com/5Oi0vteJ5W
– Dimitris Avramopoulos (@Avramopoulos) June 18, 2019

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ρουμανίας, που είναι η προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Φινλανδίας που είναι η επερχόμενη προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ. Εκ μέρους της Ρουμανικής Προεδρίας θα συμμετάσχουν η υπηρεσιακή Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης Ana Birchall και η Υπουργός Εσωτερικών Carmen Daniela Dan. Εκ μέρους της επερχόμενης Φινλανδικής Προεδρίας θα συμμετάσχουν η Υπουργός Δικαιοσύνης Anna-Maja Henriksson και η Υπουργός Εσωτερικών Maria Ohisalo.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα William Barr και από τον Αναπληρωτή Γραμματέα για την Εσωτερική Ασφάλεια, David Pekoske. Η συνάντηση, η οποία διεξάγεται δύο φορές το χρόνο με στόχο την προώθηση της διατλαντικής συνεργασίας στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, θα επικεντρωθεί στη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ στους τομείς της μετανάστευσης, της διαχείρισης των συνόρων και της αμοιβαιότητας των θεωρήσεων, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών, στις παρούσες και μελλοντικές απειλές για την ασφάλεια και το διαδικτυακό τρομοκρατικό περιεχόμενο, στην ανθεκτικότητα των εκλογικών συστημάτων, καθώς και στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία στο διαδίκτυο.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διμερείς συναντήσεις. 

Read previous post:
Ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του, ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων.

Close