Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Ο Βλαχοδήμος, ο Ζέσους, η Μπενφίκα και η εθνική Ελλάδας

3 Μάρτιος, 2021

    «O Βλαχοδήμος προβληματίζει την εθνική Ελλάδας». Είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της πορτογαλικής εφημερίδας «Α Bola», με αφορμή το γεγονός ότι ο 26χρονος Ελληνας διεθνής τερματοφύλακας, δεν αγωνίζεται πλέον βασικός στην Μπενφίκα. Όπως αναφέρεται ενόψει «των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022  ο Φαν’τ Σχιπ κοιτάζει με κάποια ανησυχία για την αλλαγή που προχώρησε ο Ζόρζε Ζέσους, η οποία κόστισε την θέση βασικού στον Βλαχοδήμο», σημειώνοντας μάλιστα  (επικαλούμενη πληροφορίες από την Ελλάδα) «επικοινωνία του προπονητή τερματοφυλάκων της εθνικής, Φάνη Κατεργιανάκη, με τον Ελληνα τερματοφύλακα της Μπενφίκα.» 
    Ο Ζόρζε Ζέσους πάντως επαναλαμβάνει, ότι ο Βραζιλιάνος Ελτον Λέιτε αξίζει τη θέση του βασικού. «Η Μπενφίκα έχει τρεις εξαιρετικούς τερματοφύλακες και σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Ενιωσα ότι ο Ελτον ήταν καλύτερος και στοιχημάτισα στην είσοδό του. Πήγε καλά σε όλα τα παιχνίδια, παρόλο που δέχτηκε τρία γκολ εναντίον της Αρσεναλ, δεν φταίει καθόλου», είπε ο προπονητής της Μπενφίκα. «Στη θέση του τερματοφύλακα μπορείτε να παίξει μόνο ένας. Ο Βλαχοδήμος Θα πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του, αν αυτή εμφανιστεί. Αν δεν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι είναι καλό σημάδι, ότι ο Έλτον τα πήγε πολύ καλά», πρόσθεσε ο Ζόρζε Ζέσους.

 

Αντ. Βαζογιάννης