Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς. Margaret Thatcher, 1925-2013, Βρετανίδα πρωθυπουργός

Ο «βασιλιάς» γίνεται σήμερα 79 ετών

23 Οκτωβρίου, 2019

«Τι σημαίνει Πελέ; G-O-D (θέος). Αυτός ήταν ο τίτλος των «Times» το 1970, την επόμενη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η Βραζιλία νίκησε με 4-1 την Ιταλία. 
 
    Πριν από 79 χρόνια, μία ημέρα σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου 1940 γεννήθηκε ο Πελέ. Ονομάστηκε «βασιλιάς», θεωρείται από πολλούς ότι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, αν και ποτέ δεν… αντιμετώπισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ως παίκτης σε σύλλογο, λόγος για τον οποίο κάποιοι εξακολουθούν να υποτιμούν τα 1.281 γκολ που πέτυχε σε 1.363 παιχνίδια.   
 
    Ονομάστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από την FIFA και την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) και χαρακτηρίσθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό της Βραζιλίας, Ζάνιο Κουάδρος, ως «εθνικός θησαυρός για τη χώρα» και  «ιστορική-αθλητική κληρονομιά της ανθρωπότητας», εμποδίζοντας την μετακίνησή του σε ομάδα του εξωτερικού. 
 

Read previous post:
Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ο Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της Euroleague.

Close