Κανένας άνθρωπος ούτε ομάδα ούτε έθνος δεν μπορεί να ενεργήσει ανθρώπινα ή να σκεφθεί σωστά υπό το κράτος ενός μεγάλου φόβο. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Ο Alessandro Michele για την καμπάνια της κολεξιόν A/W 2020 του Gucci

23 Μαΐου, 2020

Για τις ιδέες του σχετικά με την καμπάνια για την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 του οίκου Gucci και για τις σκέψεις του σχετικά με τη συγκυρία μίλησε ο διευθυντής δημιουργικού του ιταλικού οίκου Alessandro Michele, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το σπίτι του στη Ρώμη στο περιοδικό AnOther Magazine.
 
Στην καμπάνια για την κολεξιόν, αντί να αναλάβει τον ρόλο του σκηνοθέτη, παρέδωσε τη σκυτάλη στα μοντέλα: «Ήθελα να πάψω να είμαι ο εμμονικός σκηνοθέτης της εικόνας. Στη φαντασία μου, τα μοντέλα ήταν ηθοποιοί: Το δουλεύω ως σκηνοθέτης. Σκεφτόμουν: “τι θα συμβεί αν κάνω αυτό που έκανε ο Andy Warhol;” Προσπάθησα να αλλάξω την οπτική, άρα προσπάθησα να μπω μέσα στις ζωές των παιδιών μου. Δεν τα χρησιμοποίησα ως μοντέλα, αλλά τα χρησιμοποίησα ως χαρακτήρες. Ήθελα να είναι σκηνοθέτες του εαυτού τους».
 
«Ένα από τα πράγματα που στ’ αλήθεια λατρεύω είναι να δημιουργώ εικόνες» συνέχισε. «Νομίζω ότι ξέρετε πολύ καλά ότι, στην πραγματικότητα, δεν έχω καμία εμμονή με το μάκρος μιας φούστας, ωσάν ένας ράφτης. Για μένα, πάντα υπάρχει μια ιστορία».
 
«Αυτή τη φορά ήταν η ώρα να αποκαλύψουμε πόσο δυνατοί είναι οι άνθρωποι. Αυτή η ιδέα της ανθρωπότητας. Η μόδα είναι ανθρωπότητα. Είμαστε άνθρωποι, εγώ, εσείς, όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτοί είναι άνθρωποι. Υπάρχει κάτι δυνατό στη μόδα το οποίο ανακαλύπτουμε, και δεν το ξέραμε. Μπορεί να το νιώθαμε, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το πούμε τόσο καθαρά όσο το λέμε τώρα» τόνισε.