Λογικοί είναι αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Παράλογοι, αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον κόσμο στον εαυτό τους. Γι’ αυτό, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τους παράλογους - Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Ο Άγιαξ γιορτάζει σήμερα τα 120α γενέθλιά του (pic)

18 Μαρτίου, 2020

Εκατόν είκοσι χρόνια ιστορίας συμπληρώνει ο Άγιαξ. Μία ημέρα σαν σήμερα, μια ομάδα φίλων από το Άμστερνταμ,  στην καρδιά της ολλανδικής πόλης, ίδρυσε την ομάδα. Στην πραγματικότητα, το 1894, εμφανίστηκε μία μικρή ομάδα με το όνομα «Footh-Ball Club Ajax», αλλά είχε ελάχιστο χρόνο ύπαρξης. 
 Ο Άγιαξ πήρε το όνομά του από τον Αίαντα, έναν από τους σημαντικότερους ήρωες του Τρωικού πολέμου. 
 Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στην Ευρώπη, καθώς έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών, από μία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Κύπελλο UEFA, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα και ένα Ευρωπαϊκό Super Cup. 
 Επίσης έχει κατακτήσει τον αριθμό ρεκόρ των 34 Πρωταθλημάτων και των 19 Κυπέλλων Ολλανδίας, ενώ έχει στη συλλογή του και 9 εγχώρια Super Cup.
 Διάσημες σε όλο τον κόσμο είναι οι ακαδημίες του, από τις οποίες έχουν…ξεπηδήσει κορυφαία ταλέντα που φόρεσαν τις φανέλες κορυφαίων συλλόγων στον κόσμο.

 Α. Βαζογιάννης

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
«Η ΔΟΕ βάζει σε ρίσκο την υγεία μας»

Την πλήρη αντίθεσή της με την πολιτική της ΔΟΕ να μην θέσει (επί του παρόντος) ζήτημα αναβολής των καλοκαιρινών Ολυμπιακών...

Close