Επειδή δεν σκεφτόμαστε τις μελλοντικές γενιές, δεν θα μας ξεχάσουν ποτέ Henrik Tikkanen, 1924 - 1984, Φιλανδός συγγραφέας

O ΑΒΑΞ εκσυγχρονίζει τη νέα Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ ανακοίνωσε την υποστήριξη του στο έργο του Σωματείου για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, MDA Ελλάς, αναλαμβάνοντας και υλοποιώντας την πλήρη ανακατασκευή του χώρου λειτουργίας της νέας Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Νοσοκομείο “Θριάσιο” της Ελευσίνας .

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του και συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη σε πρωτοβουλίες μεγάλης κοινωνικής σημασίας, ο Όμιλος ΑΒΑΞ αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του MDA Ελλάς, υλοποιώντας τις εργασίες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού της Μονάδας και συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό σε ένα έργο υψηλής αξίας για το κοινωνικό σύνολο. Οι εργασίες στη νέα Μονάδα του Νοσοκομείου, συνολικής έκτασης 110 τ.μ., ολοκληρώθηκαν σε διάστημα 7 μηνών, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου

Στα επίσημα εγκαίνια της μονάδας παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Χρήστος Ιωάννου, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου, Αντώνης Μιτζάλης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Χρήστος Ιωάννου, τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο του MDA Hellas κυρία Βάνα Λαβίδα και την Αντιπρόεδρο κυρία Καίτη Δαυίδ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν για τους ανθρώπους που μας έχουν περισσότερο ανάγκη και να τις ευχαριστήσω για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Όμιλο ΑΒΑΞ ώστε να γίνει αρωγός στην πρωτοβουλία του MDA Ελλάς που μας κάνει υπερήφανους. Πρόκειται για υψηλού επιπέδου παροχή διεπιστημονικής ιατρικής περίθαλψης και υποστήριξης ασθενών με Νευρομυϊκές Παθήσεις, ενισχύοντας παράλληλα το σύστημα υγείας. Ευχόμαστε πραγματικά ο σύγχρονος χώρος της νέας Μονάδας του MDA να είναι αντάξιος των αναγκών των ασθενών και των προσώπων που βρίσκονται κοντά τους. Ο Όμιλος ΑΒΑΞ θα παραμείνει συνεπής στην υποστήριξη πρωτοβουλιών, όπως της αξιέπαινης δράσης του Σωματείου φροντίδας των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις MDA Ελλάς, που αφήνουν εξαιρετικά σημαντικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Η Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 από το Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις MDA Ελλάς  με στόχο την ομαλή μετάβαση στη φροντίδα κατά την ενήλικη ζωή.