Ένας άνθρωπος με ταλέντο βλέπει αυτό που είναι ουσιαστικό και αφήνει τα υπόλοιπα σαν περίσσευμα. Thomas Carlyle, 1795-1881, Άγγλος συγγραφέας

Ντ’Ουρμπάνο: O δάσκαλος του Τόμπα και Ολυμπιονίκης του Ρίο, στο τιμ του Καρέρα

8 Δεκεμβρίου, 2019

Σπουδαία προσωπικότητα στον τομέα του αθλητισμού της Ιταλίας είναι ο Τζόρτζιο Ντ΄Ουρμπάνο, ο οποίος θα στελεχώσει το επιτελείο του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ. Ο 60χρονος αναλαμβάνει υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και το βιογραφικό του προκαλεί δέος. 

Πρόκειται για τον προπονητή ο οποίος είχε υπό τις οδηγίες του τον ζωντανό θρύλο του αλπικού σκι και κάτοχο πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων, Αλμπέρτο Τόμπα. Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1990, κατά την οποία διετέλεσε και εθνικός προπονητής της Ιταλίας στο σκι, πανηγυρίζοντας επιτυχίες τόσο με τον Τόμπα όσο και με κορυφαίες Ιταλίδες αθλήτριες, όπως η Ντέμπορα Κομπανιόνι. 

Μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο ως προπονητής φυσικής κατάστασης κι εκεί γνωρίστηκε με τον Καρέρα στην κοινή τους θητεία στην Αταλάντα, στις αρχές του 20ου αιώνα. Μάλιστα, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ λέει χαρακτηριστικά ότι στον Ντ΄Ουρμπάνο οφείλει το γεγονός ότι έπαιζε μπάλα έως τα 44, καθώς αποσύρθηκε το 2008, με τελευταίο σταθμό την Προ Βέρτσελι, όπου επίσης συνυπήρξαν! 

Read previous post:
Κ.Ζέρβας: Θεμέλια για να καταστεί Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε η Θεσσαλονίκη

Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...

Close