Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Quannah Chasinghorse

22 Ιουνίου, 2022

«Αν θέλετε να μάθετε ποια είμαι, πρέπει να γνωρίσετε από πού κατάγομαι». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια στο «Walking Two Worlds» ένα νέο ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα και έχει ως θέμα την άνοδο στον κόσμο της μόδας της Quannah Chasinghorse, μοντέλο από την Αλάσκα.

Η 19χρονη Quannah Chasinghorse καταγόμενη από τις φυλές αυτοχθόνων Han Gwich’in και Oglala Lakota, η οποία γεννήθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ και ζει στην Αλάσκα και η μητέρα της, Jody Potts-Joseph, παίρνουν θέση για να υπερασπιστούν την ιερή γη τους και τον τρόπο ζωής τους, ενώ καταρρίπτουν τα εμπόδια στην εκπροσώπηση των ιθαγενών, αναφέρεται στη σύνοψη του ντοκιμαντέρ.

Η ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας για το κλίμα, Μάια Γουίκλερ, ακολουθεί την Chasinghorse και τη μητέρα της, Jody Potts-Joseph, καθώς παλεύουν με τις δύο πραγματικότητες, στις οποίες ζουν αυτή τη στιγμή. Ο ένας κόσμος, στον οποίο κατοικούν είναι ο πιο οικείος, η Αλάσκα όπου ασχολούνται με το ψάρεμα, το κυνήγι και κινούνται με έλκηθρο. Ο άλλος κόσμος είναι πιο καινούριος και ίσως πιο ξένος, στον οποίο βρίσκονται χάρη στη νέα θέση της Chasinghorse ως ένα από τα πιο περιζήτητα νέα πρόσωπα στον κόσμο της μόδας, με εμφανίσεις στις πασαρέλες των οίκων Gucci και Chanel συμμετοχή δύο φορές στο Met Gala.