Η Ρωσία έχει δύο στρατηγούς που μπορεί να εμπιστεύεται: Τους στρατηγούς Ιανουάριο και Φεβρουάριο - Τσάρος Νικόλαος

Ντεσάμπ: «Η αναποτελεσματικότητα μπροστά στο τέρμα κόστισε στη Γαλλία»

10 Ιουλίου, 2024

Η αναποτελεσματικότητα μπροστά στο τέρμα κόστισε στη Γαλλία στο Euro, δήλωσε ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά την ήττα της Τρίτης με 2-1 από την Ισπανία στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η Γαλλία σκόραρε τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες στο τουρνουά και το χθεσινό τέρμα του Ραντάλ Κόλο Μουάνι στο Μόναχο, ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε σε οργανωμένη επίθεση μετά από δύο αυτογκόλ και ένα πέναλτι.

«Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να αναλάβει την ευθύνη», είπε ο Ντεσάν μετά από ερωτήσεις σχετικά με την κακή κατάσταση των Εμπαπέ και Αντουάν Γκριεζμάν. 

«Δεν είχαμε όλα τα επιθετικά μας όπλα, έπρεπε να προσαρμοστούμε για διαφορετικούς λόγους. Δεν είχαμε τη συνηθισμένη επιρροή. Το ζευγάρι δεν έπαιζε τόσο καλά όσο συνήθως, ή στο 100% των δυνατοτήτων τους, αλλά μόλις τελείωσαν μεγάλες σεζόν και ήταν δύσκολο για αυτούς να βρουν την αποτελεσματικότητά τους», είπε ο Ντεσάν στη συνέντευξη Τύπου.

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ισπανική ομάδα, η οποία επιβεβαίωσε όλες τις δυνατότητες που είχε δείξει πριν. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ορισμένα πράγματα καλύτερα απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος είχε πολύ έλεγχο του παιχνιδιού… Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά είχαμε και τα όριά μας, για διαφορετικούς λόγους. Είχαμε περίπλοκες καταστάσεις, παίζουμε ένα έκτο παιχνίδι και έτσι ίσως είχαμε και λίγο λιγότερη ενέργεια».