Η Δύση κυριάρχησε στον κόσμο όχι με την υπεροχή των ιδεών της ή των αξιών ή της θρησκείας, αλλά μάλλον με την υπεροχή της στην εφαρμογή οργανωμένης βίας. Οι δυτικοί συχνά ξενούν αυτό το γεγονός· οι μη δυτικοί ποτέ. - Samuel Huntington, 1927-2008, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας

Νταβούτογλου: Ελπίζω ότι θα συζητήσουμε και για την ένταξη

7 Μάρτιος, 2016

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε την ελπίδα του ότι «δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στην παράτυπη μετανάστευση, αλλά και στην τουρκική διαδικασία ένταξης στην ΕΕ». «Θα είναι σημείο καμπής με θετικό τρόπο στις σχέσεις μας» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Φτάνοντας στις κυρίως συναντήσεις το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Α.Νταβούτογλου ανέφερε πως η Σύνοδος, δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες με την Άγκυρα, «δείχνει πόσο αναντικάταστατη είναι η Τουρκία για την ΕΕ και η ΕΕ για την Τουρκία».

«Έχουμε πολλές προκλήσεις απέναντί μας, και ο μόνος τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε είναι με αλληλεγγύη» είπε, τονίζοντας πως «στο τέλος, η ήπειρός μας είναι όλη μαζί η ήπειρός μας».

«Πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα, όχι μόνο την παράτυπη μετανάστευση, αλλά το συνολικό μέλλον της ηπείρου μας είναι στο τραπέζι και χρειάζεται αλληλεγγύη μεταξύ μας» συνέχισε.

Δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι δυσκολίες θα επιλυθούν με συνεργασία, και δηλώνοντας την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνεργαστεί με την ΕΕ, ο Νταβούτογλου ανέφερε: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ, ελπίζω ότι αυτή η Σύνοδος δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην παράτυπη μετανάστευση αλλά επίσης και στην διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ».

«Θα είναι ιστορία επιτυχίας και σημείο καμπής στις σχέσεις μας με θετικό τρόπο» κατέληξε.

Read previous post:
Διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται η χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές σε στάση αναμονής, λόγω της Συνόδου Κορυφής και του Eurogroup....

Close