Η οικονομική ευημερία από τον πόλεμο είναι σαν την ευημερία που φέρνει ένας σεισμός ή ένας λιμός - “Ludwig von Mises (1881-1973), Ιταλός οικονομολόγος)

Νταλ Πίνο: «Θα ανοίξουν και τα γήπεδα της Serie A στις τελευταίες αγωνιστικές»

14 Απριλίου, 2021

Ο πρόεδρος της Serie A, Πάολο Νταλ Πίνο, τόνισε ότι τουλάχιστον 1.000 φίλαθλοι θα είναι εφικτό να παρακολουθούν τους αγώνες του πρωταθλήματος τις επόμενες εβδομάδες, σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης, για κάλυψη τουλάχιστον του 25% της χωρητικότητας του «Ολίμπικο» της Ρώμης στο επερχόμενο Euro 2020.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) επιβεβαίωσε την Τρίτη (13/04), ότι θα επιτραπούν φίλαθλοι στο εναρκτήριο παιχνίδι της «σκουάντρα ατζούρα» με την Τουρκία στις 11 Ιουνίου, στα δύο επόμενα του ομίλου της και στον ένα προημιτελικό.

Ο Νταλ Πίνο απ’ την πλευρά του πρόσθεσε, ότι θα καταστεί εφικτό να δώσουν το «παρών» φίλαθλοι και στα εγχώρια πρωταθλήματα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Υποδεχόμαστε πολύ θερμά την απόφαση της κυβέρνησης. Η Serie A έχει ετοιμάσει εδώ κι ένα χρόνο ένα λεπτομερές πρωτόκολλο για να ανοίξουν και πάλι οι αθλητικές εγκαταστάσεις για το κοινό. Με απόλυτη ασφάλεια και προστασία των φιλάθλων και με ποσοστά που θα αυξάνονται προοδευτικά» τόνισε ο πρόεδρος της Serie A και κατέληξε:

«Παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας, των μολύνσεων και του εμβολιασμού, είμαι βέβαιος ότι στα τελευταία ματς της εφετινής Serie A, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι τα γήπεδα, αρχικά με 1.000 θεατές, προετοιμάζοντας την κατάσταση και για το Euro 2020».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ