Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν την οδοσήμανση σε έναν αυτοκινητόδρομο: του λέει τι δεν θα ‘πρεπε να κάνει, αλλά δεν τον εμποδίζει να το κάνει. - Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Ντάισελμπλουμ: Δεν περιμένω πρόβλημα στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

10 Οκτωβρίου, 2014

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διατύπωσε την Παρασκευή την εκτίμηση ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης για την ελάφρυνση του χρέους.

«Δεν περιμένω πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα γίνει πρόβλημα», δήλωσε, εξηγώντας ότι βλέπει το χρέος να μην αποκλίνει από τη συμφωνία Eurogroup-ΔΝΤ, που προβλέπει τη μείωσή του «σημαντικά κάτω» από το 110% του ΑΕΠ το 2022.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ζήτημα του χρέους αλλά και το τι θα γίνει μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης, που εκπνέει στα τέλη του 2014, θα εξετασθεί μετά τη δημοσιοποίηση των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες που διενήργησε η ΕΚΤ, δηλαδή όταν θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

«Θα δούμε αν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, τη στιγμή που η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες χωρίς στήριξη από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ το 2015.

Ως τώρα η Ελλάδα «έχει πετύχει περισσότερα από όσα θα περίμενε ο οποιοσδήποτε», έχοντας «πάει καλά σε όλα τα επίπεδα» με «μεγάλες προσπάθειες», επισήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

 

Read previous post:
Πακιστάν: τουλάχιστον 7 νεκροί από ποδοπάτημα

Κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Μουλτάν στο Πακιστάν τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα, όπως...

Close