Το πιο θλιβερό στη ζωή αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συγκεντρώνει γνώση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η κοινωνία αποκτά σοφία. - Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Ντ. Τραμπ προς G20: Ανάληψη συλλογικής δράσης για τον χάλυβα

30 Ιουνίου, 2017

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αξιοποιήσει τα δεδομένα μιας αναφοράς για τον ουσιαστικό ρόλο της αμερικανικής βιομηχανίας χάλυβα στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, προκειμένου ν’ απαιτήσει την ανάληψη συλλογικής δράσης από τους ηγέτες των χωρών-μελών της G20. Η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει στη μείωση των αποθεμάτων χάλυβα και των διαθέσιμων προς εξαγωγή ποσοτήτων, προκειμένου να καταργηθεί μία σειρά από ?στρεβλώσεις? στην παγκόσμια αγορά του χάλυβα, σύμφωνα με τον σύμβουλο Οικονομικών Θεμάτων του Λευκού Οίκου Γκάρι Κον.

Η κυβέρνηση Τραμπ καθυστερεί τη δημοσιοποίηση της παραπάνω αναφοράς, μέχρι τη συνάντηση του Τραμπ με τους ηγέτες των χωρών-μελών της G20, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Αμβούργο της Γερμανίας, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου που τήρησε την ανωνυμία του.

Τα στοιχεία της αναφοράς για τη διασύνδεση μεταξύ των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ και της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας μπορούν να οδηγήσουν στην επιβολή μεγάλων περιορισμών ή δασμών εισαγωγής για τις εισαγωγές χάλυβα στην αμερικανική αγορά. Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίμπουρ Ρος έχει προηγούμενα δηλώσει ότι ελπίζει πως τα στοιχεία της αναφοράς αυτής θα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. ?Τα δεδομένα της αναφοράς αυτής, θα τα αξιοποιήσουμε για να συνομιλήσουμε με αρκετούς από τους εμπορικούς συνεργάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία χάλυβα?, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κον σε σχέση με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της αναφοράς στη G20.

Η διεξαγωγή της έρευνας που έγινε για την επίδραση των εισαγωγών χάλυβα στην αμερικανική βιομηχανία, αλλά και στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας, στηρίχθηκε σε νόμο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου (Section 232), που επιτρέπει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να περιορίζει τις εισαγωγές αγαθών στην αμερικανική αγορά, τα οποία έχουν κρίσιμο ρόλο στην εθνική άμυνα.
 

Read previous post:
Είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω και να...

Close