Κάθε αλλαγή βρίσκει αντίσταση επειδή οι γραφειοκράτες έχουν επενδυμένα συμφέροντα στο χάος μέσα στο οποίο λειτουργούν. Richard Nixon, 1913-1994, Αμερικανός πρόεδρος. 

Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο οδηγός του IX που ανατράπηκε μεταφέροντας 13 πρόσφυγες

28 Ιανουαρίου, 2020

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται φρουρούμενος 22χρονος από τη Συρία που φέρεται ως οδηγός του πολυμορφικού αυτοκινήτου το οποίο ανατράπηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στην Ασπροβάλτα, ενώ μετέφερε παράνομα 13 συμπατριώτες του. 
Το όχημα που οδηγούσε κινούνταν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, όταν αγνόησε σήμα αστυνομικών να σταματήσει και προκειμένου να ξεφύγει ανέπτυξε ταχύτητα. Λίγη ώρα αργότερα όμως φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια αυτό να ξεφύγει από το οδόστρωμα και να ανατραπεί σε παρακείμενο χωράφι.
Από το εσωτερικό του ανασύρθηκαν τραυματίες -πέραν του 22χρονου οδηγού- 13 άνδρες, με καταγωγή από τη Συρία, ενώ στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους μετέφεραν όλους στο νοσοκομείο. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Οι διακινούμενοι κατέθεσαν ότι είχαν πληρώσει αδρά προκειμένου να μεταφερθούν μέσω του Έβρου προς την ενδοχώρα. 
Ανακριτής και εισαγγελέας επρόκειτο να μεταβούν σήμερα το απόγευμα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο μεν πρώτος για να λάβει την απολογία του κατηγορουμένου, και η δεύτερη για να γνωμοδοτήσει ως προς την ποινική του μεταχείριση. 
Στ. Τ.  

Read previous post:
Team Calathes vs Team Maciulis

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το EKO All Star Game, το οποίο θα διεξαχθεί από 7 έως...

Close