Μια μέτρια ιδέα που δημιουργεί ενθουσιασμό θα πάει πιο μακριά από μια μεγαλειώδη ιδέα που δεν εμπνέει κανέναν. Mary Kay Ash, 1918-2001, Αμερικανίδα επιχειρηματίας.

Νόρμπερτ Μπάρτλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο

2 Ιουλίου, 2018

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και αυτό το αποδεικνύουν όλοι οι σχετικοί δείκτες. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και επενδύσεις για να επανέλθει στην ομαλότητα, σημειώνει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και διάδοχος του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.  Ο ίδιος λέει επίσης, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες ώτε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μπάρτλε σημειώνει ότι η φροντίδα των προσφύγων είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση καθώς η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης αποτελεί τη μείζονα πρόκληση για την ΕΕ. Εξ αυτού, όπως σημειώνει, είναι αυτονόητο ότι οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης πρέπει να ενισχυθούν για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση. 

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Handelsblatt: Οι επενδυτές ανακαλύπτουν την Ελλάδα

«Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Close