Παρά τις προειδοποιήσεις, τίποτα το ουσιαστικό δεν γίνεται, μέχρι η υπάρχουσα κατάσταση να γίνει πιο οδυνηρή από την επιβεβλημένη αλλαγή. Laurence J Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας & εκπαιδευτικός

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για γρήγορες συντάξεις, προανήγγειλε ο Υφ. Εργασίας

18 Οκτωβρίου, 2017

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση χορήγησης συντάξεων μαζί με βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα απαλλάσσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, σειρά κατηγοριών ασφαλισμένων που είχαν οδυνηρές συνέπειες από την άδικη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Κατά την ενημέρωση που συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για τη πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικές επιδόσεις από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στις επιδόσεις των συντάξεων και των εφάπαξ.

«Έχουμε βελτίωση διαρκή, καθημερινή προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσης, που αποδεικνύει ότι το ασφαλιστικό σύστημα ούτε κατέρρευσε αντίθετα υπάρχει επιταχυνόμενη βελτίωση και στην εισπραξιμότητα των εισφορών και στη καταβολή των συντάξεων επιβεβαιώνοντας έτσι τις δικές μας προβλέψεις», τόνισε.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι τέλος του έτους, στο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, το πλεόνασμα θα ξεπεράσει τα 188 εκ. ευρώ, αποτέλεσμα όπως είπε, της προσπάθειας που καταβάλουν τα στελέχη του για να κλείσουνε όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
«Ο πρωθυπουργός επιστρέφει με άδεια χέρια»

«Μεγάλα λόγια, λίγες πράξεις» χαρακτήρισε η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τα αποτελέσματα του ταξιδιού...

Close