Η λύση της κυβέρνησης σ’ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το πρόβλημα  - Milton Friedman

Nobacco: δωρεά στην ομάδα έρευνας και διάσωσης της Anubis Coldcase K9 Team

Η ενίσχυση εθελοντών και δημόσιων οργανισμών πολιτικής προστασίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους κεντρικούς άξονες των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της NOBACCO. Επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες της – μετά τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση –  στον τομέα της έρευνας και της διάσωσης, η ελληνική εταιρεία προχώρησε στην αγορά και τη δωρεά ερευνητικού και σωστικού εξοπλισμού προς την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Anubis Coldcase K9 Team.

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη χώρα μας που ειδικεύεται στον εντοπισμό και τη διάσωση ανθρώπων από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) και βιομηχανικά ατυχήματα (εκρήξεις, πτώσεις, συγκρούσεις), αναλαμβάνοντας επιχειρησιακά καθήκοντα ή καθήκοντα εμπειρογνώμονα/πραγματογνώμονα ως συνεργάτης δημόσιων αρχών (δικαστικές αρχές, Ελληνική Αστυνομία) και δομών πολιτικής προστασίας. Τα κλιμάκια της Anubis αποτελούνται από ειδικούς και επιστήμονες – αναλυτές, ερευνητές, διασώστες, χειριστές σκύλων ανιχνευτών – και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη χώρα μας. Σωστικό συνεργείο της Anubis K9 Team επρόκειτο να μεταβεί στην Τουρκία μετά τους πρόσφατους σεισμούς αλλά δεν κατέστη εφικτό λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

«Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και ο φονικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία μας υπενθύμισε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο πόσο απαραίτητοι είναι οι ήρωες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και τη διάσωση επιζώντων. Γνωρίζοντας ότι εθελοντές και γενικότερα ιδιώτες διασώστες έχουν επιτυχημένα σταθεί δίπλα στον κρατικό μηχανισμό κατά τη διαχείριση μεγάλων καταστροφών, σκεφθήκαμε να επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζοντας το έργο της Anubis K9 Team. Με την ευχή να τους χρειαζόμαστε όσο λιγότερο γίνεται αλλά, όταν τους χρειαζόμαστε, να είναι εκεί με τα κατάλληλα μέσα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να σώσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται.», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μαρκόπουλος, Co-Founder της NOBACCO. 

Η δωρεά της NOBACCO αποτελεί συνέχεια της δωρεάς εξοπλισμού πυρόσβεσης στο Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης την περασμένη άνοιξη καθώς και της διάθεσης εσόδων από τις ηλεκτρονικές της πωλήσεις σε ομάδες εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντών πολιτικής προστασίας τον Αύγουστο του 2021.  

 

Η NOBACCO αποτελεί την πρώτη και μόνη εταιρεία στην Ευρώπη που διαθέτει όλο το φάσμα των εναλλακτικών στο παραδοσιακό κάπνισμα επιλογών. Από την ίδρυση της, το 2008 ως η πρώτη εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα, η NOBACCO έχει θέσει προτεραιότητα της την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που διαθέτει στο δίκτυό της και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών της. Με ένα δίκτυο 61 καταστημάτων και πάνω από 600 σημεία πώλησης σε όλη την χώρα, η εταιρεία πρωταγωνιστεί με καινοτόμα και πιστοποιημένα προϊόντα στη διάδοση των εναλλακτικών μορφών καπνίσματος, στα πλαίσια ενός πιο υπεύθυνου και καλύτερου τρόπου ζωής για όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν την εξάρτηση από την νικοτίνη. Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση, στο πλαίσιο συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η εταιρία συνεργάζεται με τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου παγκοσμίως, ενώ το Nobacco Design Center σχεδιάζει και παράγει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα συσκευές ατμίσματος προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα, με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Μέχρι και το 2019 η εταιρεία συνεργάστηκε για την Έρευνα και την Ανάπτυξη συνθέσεων υγρών αναπλήρωσης με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και για την ανάλυση και πιστοποίηση της σύνθεσης των προϊόντων με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, όπως το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Σχολή Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Όλα τα προϊόντα είναι T.P.D. Compliant, πλήρως εναρμονισμένα με την οδηγία 2014/40/ΕΕ του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του συμβουλίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2021, η NOBACCO ξεκίνησε στρατηγική συνεργασία με την Παπαστράτος, θυγατρική της Phillip Morris International με την διανομή στο δίκτυο καταστημάτων της στην Ελλάδα της κορυφαίας σειράς  προϊόντων Iqos. Στο www.Nobacco.gr λειτουργεί το No1 ελληνικό online κατάστημα ηλεκτρονικών τσιγάρων, υγρών αναπλήρωσης καθώς και των προϊόντων θέρμανσης καπνού iqos.