Η εξουσία έχει την τάση να απομονώνει αυτούς που έχουν πάρα πολύ από αυτήν. Στο τέλος χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και πέφτουν. Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Nissan και Uber προωθούν την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών στο Λονδίνο

28 Ιανουαρίου, 2020

Το Λονδίνο εφαρμόζει μία στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση της οδήγησης οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, θέλοντας να είναι μία από τις πρώτες «καθαρές» πόλεις της Ευρώπης που θα εφαρμόσει μετακινήσεις οχημάτων χωρίς ρύπους. Για αυτόν τον λόγο, η Uber και η Nissan υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη της διάθεσης 2.000 ηλεκτροκίνητων Nissan LEAF για οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber.

Ο στόλος των Nissan με τη μπαταρία των 40kWh έχει αυτονομία 389 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP με μόνο μία φόρτιση και θα προσφερθεί στους οδηγούς ως μέρος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber. Με αυτήν τη συνεργασία θα επιτευχθεί το όραμα της Uber, όπου κάθε αυτοκίνητο της εφαρμογής της στη βρετανική πρωτεύουσα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025.

Μέσα σε λίγους μήνες η Uber συγκέντρωσε αποθεματικό πάνω από 80 εκατομμύρια στερλίνες για να υποστηρίξει τους οδηγούς που αποφασίζουν τη μετάβασή τους σε ηλεκτρικά οχήματα, ενώ περισσότερα από 200 εκατομμύρια στερλίνες αναμένεται να συγκεντρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του σχεδίου Clean Air Plan, οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 4.500 στερλίνες, ανάλογα με τα μίλια που θα κάνουν, εκτός του κόστους αλλαγής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber περίπου 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 350% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, περισσότεροι από 500 οδηγοί κάθε εβδομάδα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στo Λονδίνο, η Transport for London έχει δημιουργήσει, μόνο το τελευταίο έτος, πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Westminster είχε εγκαταστήσει 375 δημόσιους φορτιστές μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019.

Κ.Π.

Read previous post:
Yπ. Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου: Εργαζόμαστε για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ΝΑ Μεσόγειο

Οι επόμενες ενέργειες και δράσεις, σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο Ελλάδας και Κύπρου, για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας...

Close