Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. - Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Νικηφόρο ξεκίνημα Ζβέρεφ στην προσπαθειά του για το πρώτο του Grand Slam (p)

2 Ιουλίου, 2024

 Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε με 6-2, 6-4, 6-2 τον Ρομπέρτο Καμπάγιες Μπαένα στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, ξεκινώντας την προσπάθειά του για έναν παρθενικό θρίαμβο Grand Slam.
 Ο Γερμανός αντιμετώπισε έναν ψυχωμένο Μπαένα, ο οποίος βρίσκεται 60 θέσεις κάτω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά το δυνατό σερβίς του κυρίως τον οδήγησαν στη νίκη.

 Ο Ισπανός πάλεψε, αλλά δεν είχε καμία απάντηση στο σερβίς του Ζβέρεφ, το οποίο ήταν κατά μέσο όρο περίπου 125 μίλια την ώρα και έβγαλε 18 άσσους.
 
 Ο Ζβέρεφ, φιναλίστ στο «γαλλικό Open» τον περασμένο μήνα, δεν έχει περάσει ποτέ τον τέταρτο γύρο στο Γουίμπλεντον το χειρότερο ρεκόρ του σε Grand Slam:
 «Δυστυχώς έχω παλέψει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτά τα όμορφα γήπεδα, αλλά αισθάνομαι διαφορετικός φέτος, κάπως περισσότερο σε αυτό και πιο ζωντανός σε αυτά τα γήπεδα. Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να το δείξω στους επόμενους αγώνες», είπε ο Ζβέρεφ.
 «Για κάποιο λόγο, πολύ νωρίς στην καριέρα μου αποφάσισα ότι μισώ τα γήπεδα με γρασίδι, μετά για κάποιους λόγους φέτος, αποφάσισα ότι τα αγαπώ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή. Νιώθω επίσης ότι αυτό είναι το πιο ανοιχτό Γουίμπλεντον εδώ και 20 και πλέον χρόνια.  Είναι πολύ πιο ανοιχτό φέτος, αν κάποιος έχει δύο υπέροχες εβδομάδες, τότε μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Ελπίζω, για μια φορά, να είμαι εγώ.»

 A. Bαζογιάννης