Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από που έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή. Carl Sandburg, 1878-1967,  Αμερικανός ποιητής

NFT, βασισμένα στην ιδέα ενός εικονικού ουρανοξύστη στο metaverse

12 Αυγούστου, 2022

Τη σύνδεση μεταξύ του εικονικού κόσμου με τα ακίνητα και την αρχιτεκτονική στον φυσικό κόσμο εξερευνά το αρχιτεκτονικό γραφείο PLP Architecture μέσω της δημιουργίας 5.000 NFTs βασισμένων στην ιδέα ενός ουρανοξύστη στο metaverse. Το βρετανικό στούντιο, το οποίο έχει σχεδιάσει πολλούς ουρανοξύστες μεταξύ των οποίων και το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στο Λονδίνο, είναι ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά γραφεία που δημιούργησαν συλλογή NFTs.
 
Κάθε NFT θα περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης σε επιπρόσθετο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης στον πραγματικό κόσμο, εισιτηρίων για webinar και περιθωρίου συνεργασίας με το γραφείο για τον σχεδιασμό κτηρίου στο metaverse. «Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων με το να καταστήσουμε και τους δύο πιο προσβάσιμους τον ένα στον άλλον – μέσω ντιζάιν και μέσω της ευκολίας της συμμετοχής» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, o Richard Woolsgrove, επικεφαλής ψηφιακής τεχνολογίας στο PLP Architecture.
 
Στο βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο πιστεύουν ότι περισσότερα αρχιτεκτονικά γραφεία θα έπρεπε να εμπλακούν με αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες όπως το blockchain, τα NFTs και το metaverse. «Μεγάλο μέρος της δουλειάς ενός αρχιτέκτονα είναι ψηφιακό, πάντα πατάμε με το ένα πόδι στον ψηφιακό κόσμο» είπε ο Woolsgrove. «Με τις τεχνολογίες blockchain, όπως τα NFTs και το metaverse, να διαμορφώνονται σε έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα, διαισθανθήκαμε ότι ήταν σημαντικό να εξερευνήσουμε το ποιος θα μπορούσε να είναι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα ο ρόλος μας ως αρχιτέκτονες και να ορίσουμε ποιες ευκαιρίες θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες σε εμάς και τη βιομηχανία μας» πρόσθεσε.