Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν. Επίκουρος, 341-270, π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Νέος κύκλος συνεργασίας της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

14 Απριλίου, 2021

Τις ταινίες της Ταινιοθήκη της Ελλάδας θα συνεχίσει να προωθεί στον απανταχού γης απόδημο Ελληνισμό, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως ανακοίνωσε η η γενική γραμματεία, θα συνεχίσει τη συνεργασία λαμβάνοντας υπ’ όψη τη μεγάλη απήχηση των προηγούμενων τριών κύκλων προβολών της Ταινιοθήκης στην ελληνική ομογένεια.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το περυσινό πρόγραμμα «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι», τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020 κατέγραψε 36.660 θεάσεις.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως οι online προβολές, μέσα από την ψηφιακή αίθουσα online.tainiothiki.gr και από την Τετάρτη 21 Απριλίου, παρουσιάζουν το νέο, τέταρτο κατά σειρά, πρόγραμμα της επιτυχημένης ενότητας «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι» με το αφιέρωμα «Μνήμες Δικτατορίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Από την Τετάρτη 21/4 έως και την Μεγάλη Τρίτη 27/4 θα προβληθούν εμβληματικές ταινίες από τους Θ. Αγγελόπουλο, Π. Βούλγαρη, Δ. Θέο, Ν. Καβουκίδη, Ν. Κούνδουρο, Φρ. Λιάππα, Δ. Μακρή, Ρ. Μανθούλη, Τ. Μαρκετάκη, Γ. Σταμπουλόπουλο, Π. Τάσιο και το δίδυμο Σ. Μανιάτη/Γ. Τσεμπερόπουλο.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online για 30 ώρες μετά την έναρξή τους (από την στιγμή που θα πατηθεί το play) και θα προβάλλονται για 7 ημέρες, χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, με όριο τις 600 δωρεάν θεάσεις ανά ταινία.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί webinar με θέμα τον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας. Συμμετέχουν: Παντελής Βούλγαρης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Σταμπουλόπουλος, Δημήτρης Μακρής, Κυριάκος Αγγελάκος, Νίκος Καβουκίδης και Eυάννα Βενάρδου. Συντονίζει η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδας. To αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr) και στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr) και το Ιnstagram (https://www.instagram.com/tainiothikigr).