Πρώτα σηκώνουμε ένα σύννεφο σκόνης και μετά παραπονιόμαστε πως δεν μπορούμε να δούμε - George Berkelay

Νέος κινητήρας 2 λίτρων για το Mini με τεχνολογία Mini TwinPower Turbo

16 Μαΐου, 2019

Πηγή της απόλυτης διασκεδαστικής οδήγησης αποτελεί ο νέος 4κύλινδρος κινητήρας του Mini Cooper S Clubman και του Mini Cooper S Countryman. Ο δίλιτρος κινητήρας φέρει ειδικές τροποποιήσεις στο σύστημα του στροφάλου, ενώ παράλληλα επωφελείται από τη νέα γενιά της τεχνολογίας Mini TwinPower Turbo. Οι μετατροπές αυτές βασίζονται στην αγωνιστική τεχνογνωσία του τμήματος John Cooper Works και περιλαμβάνουν έναν ενισχυμένο στρόφαλο, κύριο ρουλεμάν μεγαλύτερης διατομής, ειδικά έμβολα, μπιέλες, καθώς και νέο αποσβεστήρα κραδασμών με βελτιστοποιημένη ψύξη.

Η σημαντικά αυξημένη ισχύς σε σχέση με την προηγούμενη κινητήρια μονάδα, είναι επίσης αποτέλεσμα χρήσης του μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή. Η σχέση συμπίεσης του νέου κινητήρα έχει μειωθεί από 10,2 σε 9,5 για να εναρμονιστεί με την αυξημένη πίεση υπερπλήρωσης του συστήματος. Επιπλέον, ο υπερσυμπιεστής που είναι ενσωματωμένος στην πολλαπλή εξαγωγή φέρει βαλβίδα εκτόνωσης που συμβάλλει στα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά απόκρισης. Ο αυλός εισαγωγής έχει επίσης επανασχεδιαστεί με στόχο τη μέγιστη ροή. Η άμεση παραγωγή ισχύος στον κινητήρα υποστηρίζεται από την τελευταία γενιά του συστήματος άμεσου ψεκασμού βενζίνης.

Read previous post:
Αποκλεισμό του ΚΚΕ από εκδήλωση καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος

"Αποκλεισμό" του ΚΚΕ από εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με θέμα τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την περιφερειακή...

Close