Η ίδια η απελπισία, αν συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα είδος καταφυγίου όπου μπορεί κανείς να βολευτεί και να αισθάνεται άνετα. Charles-Augustin Sainte-Beuve, 1804-1869, Γάλλος κριτικός

Νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για να βγει η χώρα από την κρίση, ζητάει ο Θ. Θεοχαρόπουλος

28 Φεβρουάριος, 2018

Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την κρίση αν πρωτίστως δεν υπάρξει ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα στηρίζεται στην υγιή παραγωγική διαδικασία, εξέφρασε από την Καβάλα, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφέρθηκε στις προσυνεδριακές διαδικασίες, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενόψει του πρώτου πανελλαδικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο πολιτικό φορέα που θα δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας. Το διήμερο 16-18 Μαρτίου θα διεξαχθεί το συνέδριο, ενώ στις 11 Μαρτίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων με συμμετοχικές διαδικασίες. Το συνέδριο αυτό θ’ αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων στην χώρα μας».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα είναι πρωτοφανή, για να συμπληρώσει: «Βλέπουμε το νέο σίριαλ με τις παραιτήσεις υπουργών, μια απαράδεκτη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το 2015, για να μπορούν να παίρνουν επίδομα ενοικίου και όσοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί το θέλουν χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Πρόκειται για μια κατάσταση την οποία δεν φανταζόταν κανείς για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενοι. Καλώς παραιτήθηκαν οι υπουργοί, αλλά δεν φτάνει αυτό. Χρειάζεται να υπάρξει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για όλα αυτά τα ζητήματα έτσι ώστε το πολιτικό σύστημα να δίνει το παράδειγμα ότι κατανοεί στη κρίση το τι συμβαίνει και όχι να υπάρχει αυτή η διαδικασία που οδηγεί σε απαξίωση του πολιτικού συστήματος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμά ότι «ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα θέλει να είναι μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019». Όμως, προσθέτει, «θα κάνει εκλογές όταν θεωρήσει πως έχει την μικρότερη εκλογική ήττα, άρα επομένως ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάμε σε εκλογές. Ο σημερινός ανασχηματισμός, θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι υπάρχουν διαθέσιμα δεκαεννέα δισ. ευρώ για τον αγροτικό τομέα αυτή την επταετία και τα μισά είναι για παραγωγικές επενδύσεις και όλα αυτά τα προγράμματα βρίσκονται στα συρτάρια.

«Έπρεπε να υπάρχουν προτεραιότητες», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «για να μπούνε τα χρήματα αυτά σε τέτοιες δραστηριότητες που θα παράγουν προστιθέμενη αξία, που θα δίνουν εργασία. Έπρεπε να υπάρχουν προτεραιότητες για τέτοιες δράσεις. Προτεραιότητα στη φορολογία με δίκαιη προοδευτική κλίμακα και με κίνητρα απαλλαγών. Μια τέτοια φορολογία είναι στη δική μας αντίληψη απέναντι από την αντίληψη της ΝΔ που θέλει φορολόγηση με ενιαία κλίμακα για όλους χωρίς δικαιοσύνη. Δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα είναι τα πρώτα στοιχεία που ο πολιτικός φορέας μας θα κάνει εφόσον μπορέσει να έχει ρόλο στην επόμενη μέρα, δηλαδή αν είμαστε στις πρώτες τρεις δυνάμεις. Αν ναι θα καταθέσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θ΄ απαιτήσουμε αυτή να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για την επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας».

Read previous post:
74 τόνοι χαρτιού ανακυκλώθηκαν το 2017 στον Βόρειο Τομέα Περιφέρειας Αττικής

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (ΕΣΔΝΑ) σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες...

Close