Πολλά ωραία επιχειρήματα έχουν καταστραφεί από κάποιον που ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Miguel de Unamuno, 1864-1936, Ισπανός συγγραφέας & φιλόσοφος

Νέο πρόβλημα τραυματισμού για τον Ρουντίσα

29 Μαΐου, 2020

Ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, Ντέιβιντ Ρουντίσα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην ποδοκνημική, μετά από κάταγμα που υπέστη την περασμένη εβδομάδα. Ο τραυματισμός αναμένεται να αφήσει εκτός προπονήσεων τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα 800 μέτρα για 12-16 εβδομάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μάνατζέρ του, η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον γιατρό της ομάδας της Κένυας και ορθοπεδικό χειρουργό, Δρ. Βίκτορ Μπαργκόρια, στην πόλη Ελντορέτ. «Την Τρίτη, 19 Μαΐου, ο Ρουντίσα γύρισε τον αριστερό αστράγαλό του κοντά στην οικία του στο Κιλγκόρις, στην περιφέρεια Ναρόκ».

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην εξοχή, ο 31χρονος αθλητής πάτησε σε ανώμαλο έδαφος, «γύρισε» το πόδι του και αρχικά πίστευε ότι δεν ήταν σοβαρός τραυματισμός. Συνέχισε με ασκήσεις που δεν θα προκαλούσαν περαιτέρω ζημιά στον αστράγαλο, αλλά, αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε βελτίωση το Σαββατοκύριακο, υποβλήθηκε σε εξέταση στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με κάταγμα αστραγάλου.

Ο Ρουντίσα, ο οποίος στοχεύει σε μια τρίτη Ολυμπιακή παρουσία τον επόμενο χρόνο στο Τόκιο, αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2017, αλλά στη συνέχεια υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό στην προπόνηση, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

 

Χρήστος Μουρδουκούτας

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Η WA αναζητά υποψηφίους για την Επιτροπή Επαναφοράς της RusAF

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκατάστασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στίβου, η οποία τελεί εδώ και χρόνια υπό αποκλεισμό από την World...

Close