Η Αμερική είναι ένα μεγάλο φιλικό σκυλί σε ένα μικρό δωμάτιο. Κάθε φορά που κουνάει την ουρά του διαλύει ένα έπιπλο - Άρνολντ Τούνμπη

Νέο ξεκίνημα για την Αναστασίου με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο

29 Σεπτεμβρίου, 2022

Με νέο προπονητή τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν του στίβου η Άρτεμις Αναστασίου. Η 22χρονη σπρίντερ, η οποία τον Αύγουστο μετείχε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών/γυναικών και κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά των 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, γυμναζόταν ως τον Ιούλιο με τον Γιώργο Πομάσκι, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Χρήστο Κατσίκα. «Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Χρήστος Κατσίκας είναι φοβερός άνθρωπος και με βοήθησε στο διάστημα που συνεργαστήκαμε, ωστόσο θα ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί για πρακτικούς λόγους, καθώς εκείνος γυμνάζει στον Άγιο Κοσμά κι εγώ είμαι στο ΟΑΚΑ» είπε η νεαρή πρωταθλήτρια, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη για το νέο ξεκίνημά της:

«Έχω επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ και μία εβδομάδα, με στόχο αρχικά τους αγώνες του κλειστού. Θα επικεντρωθούμε αρκετά στα 60μ., για την βελτίωση της ταχύτητας, ωστόσο, παρότι η προπόνηση δεν θα είναι ιδανική λόγω αδυναμίας προπόνησης σε περιφερειακό στίβο, θα κάνω και κάποιες κούρσες στα 200 μέτρα. Όπως και πέρυσι το χειμώνα, έτσι και φέτος τα 200 μ. θα με βοηθήσουν στο ranking. Το μυαλό μου είναι ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς οι φετινές μου εμφανίσεις θα μετράνε στο ranking. Από εκεί και πέρα, μέσα στη σεζόν έχω ως στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, ενώ θα επιδιώξω την πρόκριση και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης».

Αναφορικά με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, η Αναστασίου τόνισε: «Με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κυρίως γιατί είχα την ευκαιρία να ζήσω μια σπουδαία εμπειρία, που αναμφίβολα θα μου φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Παράλληλα όταν βρίσκεσαι εκεί, καταλαβαίνεις ότι τελικά, με εξαίρεση την μερίδα τον κορυφαίων, δεν διαφέρεις τόσο από τους υπόλοιπούς αθλητές. Ο στόχος μου για το μέλλον είναι να βρίσκομαι στις κορυφαίες διοργανώσεις. Θέλω να πάρω μέρος σε μίτινγκ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γιατί μόνο μέσα από αυτά θα μπορέσω να κυνηγήσω τους στόχους μου».