Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Νέο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών για το Τσιρλίντινγκ στην Αθήνα!

18 Μαΐου, 2022

Εξαιρετικά ευχάριστες ήταν οι εξελίξεις για το ελληνικό Cheerleading, μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε εχθές ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ κος Μιχάλης Φουντεδάκης. 
H Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι στέκεται δίπλα σε όλα τα  αθλήματα, δίνοντάς τους την ώθηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Η θέλησή του για επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον αθλητικό κόσμο της χώρας αρκετά βήματα μπροστά, στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και η πρωτοβουλία για τη νέα αυτή εγκατάσταση, καθώς και τις γενικότερες παρεμβάσεις στους χώρους του ΟΑΚΑ, οι οποίες θα καταστήσουν και πάλι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ως σημαντικό προορισμό για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. 

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τον κ. Αυγενάκη το πρόγραμμα ανέγερσης υπερσύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο, που θα χρησιμοποιείται από το Χάντμπολ, την Ξιφασκία και το Τσιρλίντινγκ. Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε ότι η νέα εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί με ταχύς ρυθμούς, δεδομένου ότι διαθέτει μελετοκατασκευή και ρυθμίσεις ψηφισμένες στη Βουλή. 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading κος Μιχάλης Φουντεδάκης σχολίασε.  
«Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Cheerleading, καθώς η ομοσπονδία μας θα μπορεί να αναλαμβάνει περισσότερες διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η δυνατότητα για στέγαση των εθνικών μας ομάδων, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρξει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της ομοσπονδίας μας με τις ομοσπονδίες Χάντμπολ και Ξιφασκίας».