Όταν πρέπει να κάνει κανείς κάτι, ο πιο κατάλληλος χρόνος είναι πάντα τώρα! Francois Mitterand, 1916-1996, Γάλλος πρόεδρος

Νέο δωρεάν πρόγραμμα STEM από την Αμερικανική Γωνιά Θεσσαλονίκης

21 Νοεμβρίου, 2023

Το νέο δωρεάν πρόγραμμα για εφήβους «Stem Girls on Tour» παρουσιάζει η Αμερικανική Γωνιά Θεσσαλονίκης/Thessaloniki TechLab με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 30 μαθήτριες και μαθητές ηλικίας 12-17 ετών και έχει στόχο να προάγει και να αναπτύξει τις δεξιότητές τους στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε εβδομαδιαία εργαστήρια, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, στις θεματικές: Ρομποτική & Προγραμματισμός, Εικονική Πραγματικότητα και Γραφιστικός Σχεδιασμός.

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, 10 συμμετέχουσες -κατόπιν επιλογής- θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους στις υπόλοιπες Αμερικανικές Γωνιές της Ελλάδας (Corfu TechLab, Veria TechLab, Xanthi TechLab).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής είναι δυνατή μέχρι 30 Νοεμβρίου στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJmNnwzRSt-2Tce3XpDFd_-z4cyLeAhoTlR49qHrfNuof1eA/viewform

Η Αμερικανική Γωνιά Θεσσαλονίκης/Thessaloniki Tech Lab στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact (Τσιμισκή 136, Νέο Κτίριο ΧΑΝΘ).