Τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία δεν μπορούν να είναι στο έλεος των πραγμάτων που έχουν μικρότερη σημασία. Johann Wolfgang von Goethe, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Νέα κλήρωση εισιτηρίων για περιορισμό θεατών στο Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα υπάρχουν 10.000 θεατές ανά χώρο για τους Αγώνες, ή το 50% της χωρητικότητας, υποσχόμενοι να υπάρχει ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

 Οι κάτοχοι εισιτηρίων στην Ιαπωνία έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων λόγω της αναβολής για ένα έτος των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

 Οι διοργανωτές δήλωσαν σήμερα ότι μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 840.000 εισιτήρια, από τα συνολικά 4,48 εκατομμύρια πουλήθηκαν μέσω κλήρωσης.

 Λόγω των νέων ορίων, οι διοργανωτές θα οργανώσουν μια νέα κλήρωση για να μειώσουν τον αριθμό των θεατών στα 2,72 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, που σημαίνει ότι περίπου 910.000 κάτοχοι εισιτηρίων θα χάσουν την ευκαιρία να δουν τους Αγώνες.

 Ο Μούτο δήλωσε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων θα ανέρχονται σε λιγότερο από τα μισά από τα προβλεπόμενα, 90 δισεκατομμύρια γιεν (686 εκατ. ευρώ). 

 Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την τρέχουσα κατάσταση στο Τόκιο στις 11 Ιουλίου.Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ο αριθμός των θεατών θα μπορούσε να περιοριστεί βάσει του περιεχομένου οποιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τις 12 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης COVID-19.

Α. Βαζογιάννης