Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη - Arthur Schopenhauer

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

4 Δεκεμβρίου, 2019

 Μία ακόμη διεθνή αναγνώριση έλαβε ο Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, καθώς εξελέγη Governor του Greek Chapter of the American College of Surgeons. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του American College of Surgeons Clinical Congress 2019, του σπουδαιότερου επιστημονικού και εκπαιδευτικού συνεδρίου της Γενικής Χειρουργικής, παγκοσμίως, στο San Francisco, CA.

Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί μέγιστη τιμή, καθώς αποκλειστικά υπεύθυνο για την εκλογή είναι το American College of Surgeons. Η αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, παράγοντες όπως το ήθος, το βιογραφικό, τη δραστηριότητα στο τοπικό Chapter, τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κολλεγίου, αλλά και τη διεθνή παρουσία του χειρουργού.

Κατά τη διάρκεια του American College of Surgeons Clinical Congress 2019, παρουσιάστηκαν περισσότερες από 120 ενότητες που κάλυψαν τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της χειρουργικής, ενώ η συμμετοχή των συνέδρων ξεπέρασε τις 10.000. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και στη λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, για όλες σχεδόν τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του Πεπτικού Συστήματος, οισοφάγου, στομάχου, παχέος εντέρου, ορθού, καθώς και παγκρέατος, ήπατος, χοληφόρων, νεφρού, ουροδόχου κύστεως, προστάτου, μήτρας, ωοθηκών.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης, με αφορμή τη βράβευσή του, δήλωσε: «Η εκλογή μου ως Governor του Greek Chapter of the American College of Surgeons αποτελεί μέγιστη τιμή. Το American College of Surgeons Clinical Congress 2019 αποτελεί το θεσμό, μέσω του οποίου παρουσιάζεται η ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης μας. Είναι σαφές ότι η ρομποτική χειρουργική μας προσφέρει καλύτερα εργαλεία και τρισδιάστατη εικόνα, παράμετροι που αυξάνουν την ασφάλεια που παρέχει ο χειρουργός στον ασθενή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με τίμησαν με την πρότασή τους για το αξίωμα αυτό, αλλά και την επαγγελματική μου οικογένεια, την ομάδα μου και την Διοίκηση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, για τη συνεργασία και την υποστήριξη που μου παρέχουν».

 Το American College of Surgeons αποτελεί, από την ίδρυσή του το 1913 έως και σήμερα, τη μεγαλύτερη επιστημονική χειρουργική εταιρεία, παγκοσμίως, με τα μέλη της, FACS – Faculty of the American College of Surgeons, να ξεπερνούν τις 85.000 ιατρούς – χειρούργους από όλο τον κόσμο. Στόχος της είναι να θέτει υψηλές απαιτήσεις στους χειρουργούς μέλη τηςς, αναφορικά με τη χειρουργική τους εκπαίδευση, την άσκηση της χειρουργικής επιστήμης, την παροχή υψηλών υπηρεσιών και την ιδιαίτερη φροντίδα στους ασθενείς, ακολουθώντας, πάντα, τους κανόνες της ηθικής και της δεοντολογίας.

Περισσότερα στη κατηγορία Υγεία
Ενημερωτική εκδήλωση και δωρεάν εξετάσεις για αγγειακές παθήσεις στο ΑΧΕΠΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, με τίτλο «Αρτηριακές, Φλεβικές & Λεμφικές Παθήσεις: Διάγνωση-Πρόληψη-Αντιμετώπιση» και με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τις...

Close