Οι άνθρωποι γενικά αναγνωρίζουν ένα γεγονός σαν αλήθεια μόνο όταν το γεγονός συμφωνεί με αυτά που ήδη πιστεύουν - Andy Rooney

ΝΔ για πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Δημοκρατία”

22 Απριλίου, 2019

«Η εφημερίδα “Δημοκρατία”, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως “Δούρειος Ίππος” του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφέρεται, επίσης, πως «όσο για τη “Δημοκρατία”, ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την “Αυγή” και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».

 

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Στο δημοσίευμά της με τίτλο : «Ο Κυριάκος “κόβει” τα δώρα», η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σε μία ανατριχιαστική δήλωση προχώρησε ο Κυριακός Μητσοτάκης από την Κύπρο – στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου της Λευκωσίας- ανοίγοντας ζητήματα περικοπών σε επιδόματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με την πολιτική της «επι της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος», υποστήριξε ότι « η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μία κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. ΟΙ νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς». Και σημείωσε ότι « αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «επομένως, εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».

Ασχέτως εάν αναφέρεται σ’ αυτό καθαυτό το δώρο των Χριστουγέννων ή γενικά σε μία άλλη αντίληψη περί επιδοματικής πολιτικής -μολονότι η δήλωσή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών-, και με πολλές απορίες για το τι ακριβώς εννοεί, η ουσία είναι ότι η ατζέντα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύει τη διόρθωση αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τα Μνημόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και συνολικά το εργατικό δίκαιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά καλλιεργεί κλίμα νέων περικοπών και όχι κλίμα αποκατάστασης των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, ειδικά δε αν συνδυαστούν αυτές οι δηλώσεις με τις προπέρσινες αντιδράσεις της ΝΔ κατά του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους εν είδη 13ης σύνταξης. Τα ερωτήματα γίνονται εντονότερα αν κανείς δει αυτές τις δηώσεις και ειδικά για τους «νέους» υπό το πρίσμα της παρουσίας του κ. Μητσοτάκης στο πρόσφατο φιλελεύθερο φόρουμ στην Αθήνα, όπου προτάθηκε από τους συμμετέχοντας, τεχνοκράτες και επιχειρηματίες, τερατώδη πράγματα για μισθούς και συντάξεις, ακόμα και η κατάργηση του ενιαίου και πανελλαδικού χαρακτήρα του κατώτατου μισθού (…)”.

Read previous post:
Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός; Πορτρέτα των υποψηφίων

Οι σοσιαλιστές του ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ προηγούνται ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως...

Close