Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική. - Arthur Clarke, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

ΝΒΑ: Κινήσεις για γεμάτα κλειστά από την έναρξη της σεζόν 2021-22

Σχέδια ώστε η έναρξη της σεζόν 2021-22 να βρει γεμάτα από φιλάθλους τα γήπεδα κάνει το ΝΒΑ, το οποίο προετοιμάζεται για… σκριν στον κορονοϊό. 

Με τη διανομή εμβολίων σε πλήρη εξέλιξη, το NBA θα επιστρατεύσει την εταιρία Clear και την εφαρμογή της στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου και να τους επιτρέψει την είσοδο στα γήπεδα. Ωστόσο, το ΝΒΑ δεν θα απαιτήσει από τις ομάδες να το χρησιμοποιήσουν.

Ήδη, πάντως, οι Ορλάντο Μάτζικ, Σαν Αντόνιο Σπερς και Ατλάντα Χοκις, χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Clear για να επιτρέψουν σε έναν περιορισμένο αριθμό θεατών την επιστροφή τους στις εξέδρες. 

Όταν το σύστημα Clear τεθεί σε ισχύ, οι φίλαθλοι θα κληθούν πρώτα να «φορτώσουν» προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τον κορονoϊό, όπως τα αποτελέσματα των τεστ τους ή πληροφορίες εμβολιασμού τους, μαζί με μία φωτογραφία. 

Κατά την άφιξή τους στα γήπεδα, οι θεατές θα «μοιράζουν» τις πληροφορίες μέσω σχετικής εφαρμογής στο κινητό τους, μαζί με μία selfie για επαλήθευση της ταυτότητάς τους, ενώ θα απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα υγείας. Μια κόκκινη ή πράσινη λυχνία ειδοποίησης θα ενημερώνει τους φιλάθλους εάν είναι επιλέξιμοι για είσοδο στο κλειστό.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα αποκαλύπτονται ιδιωτικές πληροφορίες για την υγεία των θεατών παρά μόνο οι απαραίτητες σχετικά με τη COVID-19, που θα χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Ένα άλλο σχέδιο του ΝΒΑ για την επιστροφή των φιλάθλων είναι οι ομάδες να έχουν τμήματα ελέγχου για τους εμβολιασμένους θεατές.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ